Connect with us

technokrata

Az új Nokia 3650 képkezelő telefont a 2003. év egyik legjobb új termékévé választották

Kütyük

Az új Nokia 3650 képkezelő telefont a 2003. év egyik legjobb új termékévé választották

A Nokia imaging telefon nyerte az Innovations 2003 díjat a Nemzetközi Elektronikai Fogyasztási Cikkek Kiállításon.

A mobilvilág szakértőjeként ismert Nokia (NYSE:NOK) bejelentette, hogy a Las Vegasban megrendezett 2003. Nemzetközi Elektronikai Fogyasztási Cikkek Show-n a Nokia 3650 imaging telefont választották az Innovations 2003 díj nyertesének. Az évente 20 kategóriában kiosztott innovációs díjat az év legfantáziadúsabb termékeinek ítélik oda.

A Nokia 3650 készülék tervezői a felhasználók számára szerették volna szóban és képek formájában is lehetővé tenni élményeik megosztását, ezért a telefon beépített VGA felbontású fényképezőgépet, nagyméretű, 4096 színt támogató, 176×208 pixeles színes kijelzőt, és egyedülálló, retro-stílusú, köríven elhelyezkedő és öt irányban görgethető nyílgombot is tartalmazó billentyűzetet foglal magába. A Nokia 3650 a mozgó felvételek rögzítésére kisméretű videokamerát, a streaming révén érkező videotartalmak lejátszására pedig RealOne Player lejátszót is tartalmaz. Az MMS funkció révén a felhasználó videofelvételeket, képeket, hangot és szöveget küldhet az éteren át más MMS-képes készülékre vagy hagyományos e-mail címre. A Nokia 3650 telefon sokféle e-mail szabványt is támogat, a következő generációs böngészéshez pedig XHTML böngészőt biztosít.

A háromsávos (GSM 900/1800/1900) Nokia 3650 képkezelő telefon Nokia Series 60 felhasználói felületet tartalmaz, mellyel a felhasználó egy kézzel is egyszerűen navigálhat és választhat a telefon funkciói között. A Nokia 3650 képkezelő telefon az amerikai kontinensen az első, világszerte pedig a második Series 60 készülék, melyet a már milliós nagyságrendű Series 60 felhasználói bázist kialakított Nokia 7650 képes telefon előz meg. A beépített Java technológia segítségével a felhasználó a harmadik fél által létrehozott alkalmazások, például képszerkesztő programok és grafikai szempontból igényes játékok sorából választva személyre szabhatja a telefon tartalmát. A Nokia 3650 képkezelő telefon a tervek szerint 2003 első felében lesz kapható.

Az iparág formatervezőiből, mérnökeiből ás szakújságíróiból álló zsűri minden évben értékeli az elektronikai gyártók által benyújtott és az Egyesült Államokban forgalmazott legjobb új elektronikai fogyasztási cikkeket. Az Innovations 2003 díjat 20 kategóriában a formatervezési és műszaki szempontok alapján legjobb terméknek ítélik oda. 2003-ban a zsűri több mint 600 pályázó termék közül választott.

Az Innovations az elektronikai fogyasztási cikkek iparágának legismertebb díja, melyet az Amerikai Ipari Formatervezői Társaság (IDSA) támogat és segít, szponzora és létrehozója pedig az Elektronikai Fogyasztási Cikkek Társasága (CEA).Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle