Connect with us

technokrata

Internetes banki szolgáltatások – feljövőben

Kütyük

Internetes banki szolgáltatások – feljövőben

Ugyan Közép- és Kelet-Európában az internetes banki szolgáltatások még mindig gyermekcipőben járnak, de egyre népszerűbbé válnak.

Egy piackutatás szerint az Interneten keresztül igénybevehető banki szolgáltatások felfutó ágban vannak Közép- és Kelet-Európában – ráadásul a közeljövőben erősödik a trend, ahogyan az Internet-használók száma a következő három évben a várakozások szerint megduplázódik ebben a régióban.

Tavaly a szlovének 8, a magyarok 2, és a csehek 1 százaléka intézte bankügyleteit az Interneten keresztül (Ausztriában ez az arány 14 százalék volt). Az internetes banki szolgáltatásokat egyelőre inkább csak a vállalkozók és a nagyobb cégek használják, míg a magánügyfelek számára továbbra is a személyes ügyintézés a favorit. Ugyan az Interneten keresztül történő banki ügyintézés már széles körben hozzáférhető egész Közép-Európában, de az ügyfelek számára ez továbbra is újdonságnak számít és a bankoknak erőteljesebben kell népszerűsíteniük a szolgáltatást – írja a tanulmány.

Jelentős problémát jelent a térség alacsony Internet-penetrációja: Szlovéniában a lakosság 53 százaléka, Csehországban 32 százaléka, Magyarország lakosainak csak 19 százaléka használja a Világhálót. Nyugati szomszédunknál az Internet-használók aránya eléri az 56 százalékot. Szlovénia 18 bankjából 14 már kínál internetes banki szolgáltatásokat, Csehországban 36 bank közül 24. Érdekes, hogy ezek az arányok jelentősen jobbak, mint Ausztriában, ahol a 70 bankból csak 28 képes ma erre.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák