Connect with us

technokrata

Videokamerával (nem csak fényképező!) ellátott telefonok a Samsungtól

Kütyük

Videokamerával (nem csak fényképező!) ellátott telefonok a Samsungtól

Egy-két fénykép? Ugyan! 20 perc videó hanganyaggal együtt a telefonkban!

A Samsung Electronics úgy döntött, hogy videokamerát épít legújabb – koncepcióként is szolgáló – telefoncsaládjába, melyet erőteljes marketingmunkával népszerűsít majd.

A digitális fényképezőgépet tartalmazó telefonok csak állóképek készítésére alkalmasak, a videokamerával egybeépített telefon viszont videó és hangfelvételek készítésére és tárolására is használható. A múlt év első felében a Samsung Electronics bemutatta SCH-V300 modelljét, mely egy beépített videokamera funkcióval rendelkező IMT-2000 rendszerű mobiltelefon. A cég ebben a hónapban mutatja be SCH-V310 modelljét, az első teljes értékű videokamera-telefont.

Az SCH-V310 modell képes kétirányú videohívások lebonyolítására, támogatja a videó kérésre (video on demand) rendszereket és a hangot is tartalmazó videofelvételek tárolását. A fő képernyő egy TFT-LCD kijelző, mely 262 000 színárnyalat megjelenítésére képes. A telefon külső oldalán egy 256 színű organikus elektro-lumineszcens (Organic Electro-Luminescent – EL) megjelenítő kapott helyet. A Samsung Electronics hamarosan befejezi az SCH-V330 és a SCH-V3000 videokamera-telefonok fejlesztését is, melyek még kifinomultabb funkciókkal rendelkeznek.

Az említett modellekbe épített 300.000 képpontos kamera kétszeres zoomolásra képes lencserendszerrel rendelkeznek. A modellek 20 perc hanggal ellátott videofelvételt képesek tárolni, a lejátszás pedig a 262.000 szín megjelenítésére képes, kiváló minőségű TFT-LCD kijelzőn történhet. A felhasználónak elegendő egyszer megnyomni a felvevőgombot a másodpercenként 11 képkockát tartalmazó felvételek rögzítéséhez.

Kim Jong-In, a Samsung Electronics terméktervező csapatának igazgatója szerint „A mobiltelefon technológia fekete-fehér kijelzőkkel kezdődött, majd továbbfejlődött a színes kijelzők irányába. A következő generációs modellek beépített digitális kamerát kaptak, most pedig már a videokamera is bekerült a mobiltelefonokba. Ezen legújabb videotelefonok piaca ebben az évben kezd formát ölteni, és várakozásaink szerint a koreai mobiltelefon-piac 10-15 százalékát fogja kitenni 2003-ban.”Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle