Connect with us

technokrata

Megroppant a jég? A RIAA elismerte, lehetetlen megállítani a file-másolókat

Kütyük

Megroppant a jég? A RIAA elismerte, lehetetlen megállítani a file-másolókat

Az amerikai szervezet elnöke egy interjúban elismerte, az illegálisan zenét letöltőket nem igazán lehet megállítani jogi eszközökkel.

A Recording Industry Association of America nevű, a szerzői jogok betartásáért küzdő szervezet elnöke, Cary Sherman egy interjúban közölte, hogy bármekkora erőfeszítéseket tesznek az illegális másolás ellen, a Világháló nagy, s mindig lesz olyan szeglete, ahonnan le lehet tölteni zenéket. Kifejtette, hogy hiába a sok pereskedés, a zeneipar egyre kevésbé bízik abban, hogy ezúton megoldást lehetne találni a (kiadók szemszögéből mindenképpen) problémára.

Sherman közölte azt is, hogy ettől függetlenül nem adják fel céljukat, s továbbra is azon lesznek, hogy a legnagyobb cserélőket megszorongassák, ha lehet, be is zárják. Emellett igyekeznek felhívni a főiskolák, munkahelyek vezetését, hogy az illegális le- és feltöltés sokat foglal le a sávszélességből és indokolatlanul leterheli a hálózatot. A másik alternatíva, hogy a felhasználókat rávegyék, online is fizessenek a zenéért – ehhez azonban olyan feltételeket kell létrehozni, hogy az alternatívát jelenthessen az ingyenes file-cserélőkkel szemben.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek