Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ma még egyedi, de 2008-ra szinte mindenkinek multimédiás mobilja lesz

Kütyük

Ma még egyedi, de 2008-ra szinte mindenkinek multimédiás mobilja lesz

Egy felmérés szerint 2008-ra már azokat fogják csodálni, akik még mindig monokróm LCD-s telefonnal „telefonálnak”…

A trendek azt mutatják, hogy egyre inkább igény van a különféle speciális szolgáltatásra a mobilokban. Az emberek szeretik a színes kijelzőket, online üzenetküldőket, az MMS-t, és minden egyéb olyan vívmányt, ami ma még leginkább luxusnak számít.

Hogy mi is fogja kiváltani azt, hogy mindenki ilyen telefonnal rendelkezzen? Ennek több oka is van. Az első, hogy mivel a mobilpenetráció egy nő, rengeteg mobilt, ami jelenleg használnak, előbb utóbb le fognak cserélni. Az új készülék pedig nemsokára már nem lehet más, mint valamilyen multimédiás zsebtelefon. A másik ok a szolgáltatóknál keresendő, hiszen az élesedő piaci verseny miatt nekik egyre inkább növelni kell az ARPU-t (egy felhasználóra jutó átlagos bevétel). Ezt jelenleg leginkább az újabb és újabb szolgáltatásokkal érhetik el. Ezek a szolgáltatások pedig jellemzően a következőgenerációs mobilokat érintik.

A meglévő telefonok életútja szükségszerűen le fog rövidülni, hiszen jelenleg rettentően gyorsan jelennek meg az elődeiknél jóval többet tudó készülékek. Ezáltal természetesen a gyártók is jól járnak, és persze a szolgáltatók is, akik kihasználhatják az új készülékekben rejlő lehetőségeket.

Az Allied Business Intelligence (ABI) legutóbbi felmérése szerint a cserére szállított mobilok száma drasztikusan meg fog nőni 2008-ra. 2002-ben 211 millió mobilt szállítottak, melyek csak elődeik helyébe léptek, míg 2008-ban feltehetően ez az érték 592 millió körül fog mozogni. Ez a szám a teljes szállításoknak a 85%-a lesz!

A felmérés rámutat, hogy a 2002-ben leszállított 406 millió telefonnak csak 15%-a rendelkezett színes kijelzővel. Ez 2008-ra már 97%-os lesz, azaz szinte keresni kell majd a monokróm kijelzős modelleket…



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés