Connect with us

technokrata

Ma még egyedi, de 2008-ra szinte mindenkinek multimédiás mobilja lesz

Kütyük

Ma még egyedi, de 2008-ra szinte mindenkinek multimédiás mobilja lesz

Egy felmérés szerint 2008-ra már azokat fogják csodálni, akik még mindig monokróm LCD-s telefonnal „telefonálnak”…

A trendek azt mutatják, hogy egyre inkább igény van a különféle speciális szolgáltatásra a mobilokban. Az emberek szeretik a színes kijelzőket, online üzenetküldőket, az MMS-t, és minden egyéb olyan vívmányt, ami ma még leginkább luxusnak számít.

Hogy mi is fogja kiváltani azt, hogy mindenki ilyen telefonnal rendelkezzen? Ennek több oka is van. Az első, hogy mivel a mobilpenetráció egy nő, rengeteg mobilt, ami jelenleg használnak, előbb utóbb le fognak cserélni. Az új készülék pedig nemsokára már nem lehet más, mint valamilyen multimédiás zsebtelefon. A másik ok a szolgáltatóknál keresendő, hiszen az élesedő piaci verseny miatt nekik egyre inkább növelni kell az ARPU-t (egy felhasználóra jutó átlagos bevétel). Ezt jelenleg leginkább az újabb és újabb szolgáltatásokkal érhetik el. Ezek a szolgáltatások pedig jellemzően a következőgenerációs mobilokat érintik.

A meglévő telefonok életútja szükségszerűen le fog rövidülni, hiszen jelenleg rettentően gyorsan jelennek meg az elődeiknél jóval többet tudó készülékek. Ezáltal természetesen a gyártók is jól járnak, és persze a szolgáltatók is, akik kihasználhatják az új készülékekben rejlő lehetőségeket.

Az Allied Business Intelligence (ABI) legutóbbi felmérése szerint a cserére szállított mobilok száma drasztikusan meg fog nőni 2008-ra. 2002-ben 211 millió mobilt szállítottak, melyek csak elődeik helyébe léptek, míg 2008-ban feltehetően ez az érték 592 millió körül fog mozogni. Ez a szám a teljes szállításoknak a 85%-a lesz!

A felmérés rámutat, hogy a 2002-ben leszállított 406 millió telefonnak csak 15%-a rendelkezett színes kijelzővel. Ez 2008-ra már 97%-os lesz, azaz szinte keresni kell majd a monokróm kijelzős modelleket…Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle