Connect with us

technokrata

A mobiltelefonok nemsokára sugárzásmennyiség-jelző matricát kapnak

Kütyük

A mobiltelefonok nemsokára sugárzásmennyiség-jelző matricát kapnak

Már megszokhattuk, hogy az élelmiszereken is fel van tüntetve, hogy milyen „E”-k kerültek bele, de egyelőre még új, hogy a mobiltelefonokról is meg lehet mondani ránézésre, hogy mennyire károsak…

A hong kongi Telecommunications Authority (TA) azt tervezi, hogy minden mobiltelefonra egy, a rádiófrekvenciás sugárzást jellemző matricát helyeznek el, hogy a felhasználók tisztában lehessenek a kockázatokkal. A mobiltelefonálók így biztosak lehetnek abban, hogy a maroktelefonjuk megfelel a nemzetközileg elfogadott rádiófrekvenciás előírásoknak.

„A TA előzetes vizsgálatok után úgy döntött, hogy az ICNIRP és az ANSI/IEEE biztonsági előírásokat fogják alapul venni a mobiltelefonok terén. Ez a két legelfogadottabb nemzetközi szabvány. 2003 április 1-étől Hong Kong minden mobilja meg fog felelni legalább az egyik szabványnak”, mondta el a TA szóvivője.

A felhasználók minden fontos információt megtudhatnak az Internetről, ha meglátogatják az OFTA (Office of the Telecommunications Authority) honlapját, és kikeresik a szóban forgó jelölést.

Ugyan a két szabvány más-más sugárzásértékeket szab meg egészségügyileg elfogadhatónak, nem lehet összehasonlítani a kettőt, mert a mérési feltételek teljesen különböznek mind a két esetben (ANSI/IEEE: 1,6 watt/kilogramm, ICNIRP: 2 watt/kilogramm).Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek