Connect with us

technokrata

1 millió fontos kampány az internetes pedofilok ellen

Kütyük

1 millió fontos kampány az internetes pedofilok ellen

Az Egyesült Királyságban annyira komolyan veszik az elferdült hajlamú emberek gyerekekkel szemben álló fenyegetését, hogy egy 1 millió fontos kampányt indítottak a kiskorúak és a szülők figyelmének felhívására.

Hogyan működik egy chatszoba? Az alapoktól kell kezdeni a szülőknek (is) szóló figyelmeztetést, hiszen gyakran nem is tudják, hogy gyermekük mit és hogyan tesz az Interneten. Az egy hónapig tartó kampány során az egyik legismertebb, pedofilok által alkalmazott trükköt is megismertetik: a pedofil, hogy kivívja gyanútlan célpontjának bizalmát, gyakran a gyerekkel egykorúnak próbálja leírni magát.

Hilary Benn, a kampányt bemutató és útjára bocsátó miniszter elmondta, hogy a szülők felelőssége hihetetlenül nagy, hiszen el tudják magyarázni gyerekeiknek, mire figyeljenek oda – legyenek óvatosak az idegenekkel az Interneten, ahol szinte teljes névtelenségbe lehet burkolózni. Világos és egyszerű utasításokat kell adni a kicsiknek: személyes adatokat nem szabad kiadni és sosem szabad találkozni úgy idegennel, hogy egy felnőtt nem kíséri el a gyereke(ke)t.

A jelenlegi ˝gyakorlat˝ azt mutatja, hogy csak minden negyedik ilyen találkára kapnak felnőtt kíséretet a gyerekek – pedig minden ötödik 9 és 16 év közötti fiatal létesít személyes kapcsolatot olyan emberekkel, akikkel a Világhálón találkozott először. A veszély tehát jelentős.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle