Connect with us

technokrata

A Pannon GSM nyilvánosságra hozta a múltéves eredményeit

Kütyük

A Pannon GSM nyilvánosságra hozta a múltéves eredményeit

Egy érdekesség a nemrég publikált információkból: 1.325.700.000-es SMS forgalom!

Karácsonykor már az elmúlt években is magas volt az sms-ek száma, 2002-ben pedig még nagyobb forgalmi ugrás volt tapasztalható: közel 6,5 millió sms-t küldtek szeretteiknek, ismerőseiknek a pannonosok 24-én, vagyis a szokásos napi átlag négyszeresét, a teljes sms forgalom pedig megközelítette a 13.5 milliót.

Szilveszterkor (12.31-én és 01.01-én együttesen) a Pannon teljes sms forgalma közel 19 millió sms volt Erre a terhelésre a Pannon GSM a folyamatos fejlesztés mellett jelentős, mintegy 62%-os időszakos kapacitásnöveléssel készült fel. Bizonyára ez utóbbi adat is hozzájárult ahhoz, hogy szilveszterkor – a némiképpen megnövekedett beszédforgalom ellenére – magasabb volt a hívássikeresség az előző évekhez képest.

A szolgáltató bevezette az átalánydíjas GPRS elérést, majd hasonló konstrukcióval tette még vonzóbbá a GPRS alapú Internet-hozzáférést. Egyedülálló a cég Navigátor szolgáltatása, a webes felületen bárki számára elérhető MMS szolgáltatással pedig „megelőlegezte” a majdan megjelenő, harmadik generációs GSM készülékek által kínálandó innovatív felhasználásokat. Az év végére TV-képernyővé varázsolta a mobiltelefon kijelzőjét. A nem hang alapú alkalmazások terén komoly előrelépést jelentettek a különféle ipari és biztonságtechnikai megoldások, amelyek közül némelyik megszületése a Pannon GSM szakembereinek nevéhez fűződik.

Az előfizetők száma két év alatt több mint megduplázódott, a Pannon GSM november derekán lépte át a 2,5 milliós határt. A sikerhez jelentősen hozzájárult a BEE 90%-os márkaismertsége, tarifái és fiatalos stílusa is. A negyed Magyarországnyi ember hívási szokásainak megfelelően jelentős hálózatbővítést végeztek, elsősorban a bel- és külföldi turisztikai forgalom szempontjából meghatározó régiókban. Az új, nagy kapacitású kapcsolóközpontok nem csak a beszédhívások zavartalanságát segítik, de az egyre sűrűbb SMS-forgalmat is jobban képesek kezelni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek