Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Pannon GSM nyilvánosságra hozta a múltéves eredményeit

Kütyük

A Pannon GSM nyilvánosságra hozta a múltéves eredményeit

Egy érdekesség a nemrég publikált információkból: 1.325.700.000-es SMS forgalom!

Karácsonykor már az elmúlt években is magas volt az sms-ek száma, 2002-ben pedig még nagyobb forgalmi ugrás volt tapasztalható: közel 6,5 millió sms-t küldtek szeretteiknek, ismerőseiknek a pannonosok 24-én, vagyis a szokásos napi átlag négyszeresét, a teljes sms forgalom pedig megközelítette a 13.5 milliót.

Szilveszterkor (12.31-én és 01.01-én együttesen) a Pannon teljes sms forgalma közel 19 millió sms volt Erre a terhelésre a Pannon GSM a folyamatos fejlesztés mellett jelentős, mintegy 62%-os időszakos kapacitásnöveléssel készült fel. Bizonyára ez utóbbi adat is hozzájárult ahhoz, hogy szilveszterkor – a némiképpen megnövekedett beszédforgalom ellenére – magasabb volt a hívássikeresség az előző évekhez képest.

A szolgáltató bevezette az átalánydíjas GPRS elérést, majd hasonló konstrukcióval tette még vonzóbbá a GPRS alapú Internet-hozzáférést. Egyedülálló a cég Navigátor szolgáltatása, a webes felületen bárki számára elérhető MMS szolgáltatással pedig „megelőlegezte” a majdan megjelenő, harmadik generációs GSM készülékek által kínálandó innovatív felhasználásokat. Az év végére TV-képernyővé varázsolta a mobiltelefon kijelzőjét. A nem hang alapú alkalmazások terén komoly előrelépést jelentettek a különféle ipari és biztonságtechnikai megoldások, amelyek közül némelyik megszületése a Pannon GSM szakembereinek nevéhez fűződik.

Az előfizetők száma két év alatt több mint megduplázódott, a Pannon GSM november derekán lépte át a 2,5 milliós határt. A sikerhez jelentősen hozzájárult a BEE 90%-os márkaismertsége, tarifái és fiatalos stílusa is. A negyed Magyarországnyi ember hívási szokásainak megfelelően jelentős hálózatbővítést végeztek, elsősorban a bel- és külföldi turisztikai forgalom szempontjából meghatározó régiókban. Az új, nagy kapacitású kapcsolóközpontok nem csak a beszédhívások zavartalanságát segítik, de az egyre sűrűbb SMS-forgalmat is jobban képesek kezelni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés