Connect with us

technokrata

Interneten elárverezett város

Kütyük

Interneten elárverezett város

A Világhálón egyre nagyobb keletje van az aukcióknak, az év utolsó pár napjában azonban egy egész város kelt el eBay-en.

Az eBay talán sokak számára ismerősen cseng, ami nem is csoda, hiszen az Interneten található. Aukciókat bonyolító site-ok közül talán az egyik legismertebb. A teljesen hétköznapi dolgoktól kezdve egészen extrém licitekkel is találkozhat az érdeklődő, nemrég azonban egy (majdnem) komplett városkát értékesítettek.

Bridgevill bizonyára úgy vonul be a modern kori történelembe, mint az első olyan település, mely az Interneten cserélt gazdát. Történt ugyanis, hogy a város nagy részét (körülbelül 80 holdnyi területet és a rajta található házakat – többek közt egy postát) a tulajdonos árverésre bocsátotta az eBay-en.

Mennyibe kerül egy város? A tulajdonos eredetileg 5 ezer dollárról indította az aukciót Bridgevillért, ez az ár azonban gyorsan felemelkedett. A licit lezárásakor végülis nem aprópénzért, majdnem 1,8 millió dollárért cserélt gazdát. A település további sorsa (egyelőre) ismeretlen.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek