Connect with us

technokrata

Eladó román medvék az Interneten

Kütyük

Eladó román medvék az Interneten

Bármily furcsa első hallásra, a Világhálón bárki birtokába juthat egy éhes, romániai medvének – vagy akár többnek is, ugyanis az egyik erdélyi várost riogató állatokat a polgármester az Interneten kívánja eltüntetni a helység környékéről.

Brassó polgármestere szokatlan módot választott arra, hogy a város nyugalmát fenyegető éhes medvéktől megszabaduljon: az Interneten keresztül szeretné elárverezni a környékről ˝bejáró˝ mackókat. Egyetlen kikötése van csak Scripcaru polgármesternek, az állatokat csak olyanoknak adná oda, akik megfelelően gondját tudják viselni a medvéknek. Brassóban ugyanis szinte mindennapos jelenség az élelem után kutató éhes medvék – az erdélyi város lakosai viszont már nagyon unják, hogy a mackók éjszakánként alaposan ráijesztenek a hazafelé igyekvő polgárokra.

Az állatvédők nem veszik komolyan a polgármester ötletét, ráadásul törvény is tiltja, hogy a kormány engedélye nélkül eltávolítsanak természetes lakhelyükről szabadban élő állatokat. Romániában egyébként több ezer medve él – az európai populáció majdnem fele -, zömük többnyire erdőségekben.

Brassóban nem mindenki az internetes eladást tartja a legjobb ötletnek. Egyesek inkább gumilövedékekkel riasztanák el a mackókat, és vannak, akik elkerített medvepark létrehozását javasolják. A vadászok élelmet helyeznek ki az erdőkbe, remélve, hogy a medvék azzal laknak jól és nem látogatják többé a várost.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek