Connect with us

technokrata

Szélessávú Internet-hozzáférés: lassuló terjedés

Kütyük

Szélessávú Internet-hozzáférés: lassuló terjedés

A nagyobb adatátvitelre képes szélessávú Internet-hozzáférések növekedésének dinamikája mérséklődik – derült ki egy jelentésből.

Az Egyesült Államokban az utóbbi időkben több felmérés is azt igazolta, hogy a szélessávú Internet-kapcsolatok terjedésének üteme kezd visszaesni. A Szövetségi Kommunikációs Bizottság szerint az egy irányban legalább 200 kbps-os adatátviteli sebességre képes Internet-hozzáférések a 2002-es év első hat hónapjában 27 százalékkal bővültek (16,2 millió), szemben a korábbi hasonló időszak 33 százalékos (12,8 millió) emelkedésével. Ezen mennyiség jelentős részét (14 millió) képviselik az otthoni és kisebb üzleti felhasználók.

Másik kategóriát jelent a mindkét irányban legalább 200 kbps-os adatátviteli sebességre képes Internet-hozzáférések. Ezek száma az elmúlt időszakot tekintve 47 százalékkal bővült az Egyesült Államokban, így jelenleg 10,4 milliónyi ilyen vonal létezik. Ezek szintén jelentős részét (8,7 millió) az otthoni és a kisebb üzleti felhasználók képezik.

Csökkent az ADSL hozzáférés ütemének mértéke: a jelenleg 5,1 millió vonallal bíró csatlakozási tehcnológia terjedése a korábbi időszak 47 százalékos bővülési rátájához képest már ˝csak˝ 29 százalékkal emelkedett. Hasonló trend figyelhető meg a kábelmodemes Internet-hozzáférések tekintetében is: az idei év első hat hónapjában 30 százalékos növekedéssel 9,2 millió ilyen típusú előfizetés létezett az USA-ban, ám 2001. második negyedévében a bővülés mértéke 36 százalékos volt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák