Connect with us

technokrata

WCDMA lesz a 3G szabvány?

Kütyük

WCDMA lesz a 3G szabvány?

A Nokia nyerte a CHT tajvani 3G WCDMA hálózatának kulcsrakész szállítására vonatkozó, 400 millió euró értékű tendert…

[sajtó] A 2002 utolsó negyedévében induló szállítások során a Nokia 3G gerinc-, és rádió-hozzáférésű hálózati berendezéseket egyaránt biztosít annak érdekében, hogy a CHT országos WCDMA hálózatának kiépítése és beindítása zökkenőmentesen menjen végbe.

A Nokia WCDMA 3G megoldásának köszönhetően a CHT 7,3 millió előfizetője olyan fejlett multimédiás mobilszolgáltatásokat élvezhet majd, mint a multimédiás üzenetküldés, mobilszórakoztatás, mobil helyspecifikus-, illetve vállalati szolgáltatások, és mobil kereskedelem.

A megállapodás értelmében a CHT működési hatékonyságának maximálása és a kimagasló minőségű vállalati szolgáltatások biztosítása érdekében a Nokia a hálózatszolgáltatónak kínálható szolgáltatások széles körét nyújtja a CHT számára. Ezen szolgáltatások részeként többek között hálózattervezés, helyszín-akvizíció, projektirányítás, telepítés, az engedélyek beszerzése, a rendszer indulása előtt elvégzett optimáló beállítás, és a több szállítótól származó hálózat integrálása szerepel.

A hatékony 3G szolgáltatások beindítására és a befektetésekben rejlő lehetőségek maradéktalan kiaknázására ezen túlmenően az ügyfélszolgáltatások széles köre, így például az elkötelezett helyi csapat és az interneten a nap minden órájában rendelkezésre álló szakértőgárda, alkatrész-ellátás, berendezés-javítás, a működést támogató szolgáltatások széles köre, valamint képzés és folyamatos hálózatoptimálás segíti majd a CHT-t.

A Nokia 1999. óta működik együtt a CHT-vel. A Nokia szállította a szolgáltató GPRS gerinchálózatát, multimédiás üzenetküldési megoldását (MMS), és a WCDMA kísérleti rendszert kiegészítő, nagysebességű, vezetékes internethozzáférést biztosító ADSL rendszerét.

A WCDMA jelenti a leghatékonyabb technológiai megoldást az integrált mobil hang- és adathálózatok számára. A WCDMA a GSM/EDGE technológiákhoz hasonlóan teljes egészében szabványosított, nyílt interfészekkel rendelkező, globális megoldás. A technológia magas adatsebességet, és a világszerte zajló gyártásból fakadó előnyöket biztosít. A WCDMA rohamos léptekkel fejlődik a következő generációs kommunikáció világszerte elfogadott szabványává: a világ 3G hálóztatok által lefedett piacainak a várakozások szerint 85 százaléka a WCDMA rendszeren alapul majd. A Nokia világszerte több mint 30 ügyfele révén a WCDMA hálózatok vezető szállítója.

Az állami tulajdonú Chunghwa Telecom elkötelezett az innováció, gyorsaság, megbízhatóság, egyszerűség és gazdaságosság mellett. A Chunghwa Telecom bel- és külföldön egyaránt biztosítja távközlési szolgáltatásait. A 7,3 millió mobil-előfizetővel, így 32 százalékos piaci részesedéssel rendelkező Chunghwa Telecom Tajvan legnagyobb mobilszolgáltatója.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle