Connect with us

Bizonyos repülőjáratokra mobiltelefont tilos lesz felvinni

Kütyük

Bizonyos repülőjáratokra mobiltelefont tilos lesz felvinni

Olaszországban egy intézkedéscsomag keretében bizonyos járatok fedélzetéről teljesen kitilthatják a mobiltelefonokat, egyéb más eszközökkel együtt…

Az új szabályok az eddigieknél sokkal szigorúbb ellenőrzési intézkedéseket tartalmaznak, amelyek elvben már január elsejétől érvénybe lépnek, de néhányat közülük lépcsőzetesen vezetnek be az esztendő során, adta hírül az MTI.

A tervezett intézkedéscsomag egyebek között korszerű átvilágító-készülékek beállítását irányozza elő, olyanokét, amelyek a por jellegű vagy műanyag robbanószerek legkisebb mennyiségét is képesek „kiszagolni”. A repülőgépeken fegyveres biztonsági emberek utaznak majd, a gépeket páncélozott kabinokkal is ellátnák, a pilótafülkéket pedig páncélajtóval szerelnék fel.

A repülőtereken kíméletlenül átvizsgálnának mindent, ami a legkisebb mértékben is veszélyeztetheti a biztonságot. A szigorú ellenőrzések kiterjednének a mozgássérültek tolószékeire, a vakvezető kutyák pórázára és szájkosarára is. Tüzetes vizsgálat alá vetnék a diplomáciai futárcsomagokat és táskákat is, a legveszélyeztetettebb járatokra pedig tilos lesz majd mobiltelefont felvinni.

Eddig a fegyveres kísérők és a páncélozott ajtók kérdése ellenállást váltott ki a légitársaságok részéről, amelyek úgy vélték, hogy ezek az intézkedések csak fokozzák a veszélyt. Különösen a páncélozott ajtókat tekintették kockázatosnak, mivel szerintük egy gépeltérítés esetén a kisegítő személyzetet kiszolgáltatnák a terroristák fenyegetéseinek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom