Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vásároljunk saját árakon – hiba egy online bolt működésében

Kütyük

Vásároljunk saját árakon – hiba egy online bolt működésében

Online vásárolni kényelmes és többnyire biztonságos is. Persze már szinte mindenki hallott olyanokról, akiket átvertek egy-egy ilyen helyzetben – nemrég azonban fordítva történt meg a dolog.

Az Ausztráliában bejegyzett, Trust Factory néven működő cég vállalkozások számára online áruházakat készít – nemrég azonban hibát találtak a biztonságosnak hirdetett, ShopFactory nevű rendszerben. A cég által készített áruházrendszerek ugyanis termékeik árát a felhasználó böngészője által használt lokális cookie-kban tárolta el. Ennek révén bármely felhasználó, aki képes megtalálni számítógépén a sütik helyét (és ez nem olyan nehéz feladat), saját maga által meghatározott áron vásárolhat az online boltból.

Nem minden esetben jelentkezik ez a bug – csak akkor, ha a kereskedő úgy állítja be a szoftvert, hogy az emlékezzen a bevásárló kosár információira. A hiba természetesen manuálisan is kiküszöbölhető az érintett cégek számára, ha Remember Shopping cart for (days) értéket nullára állítják. A cég egyébként már a hétvégén kiadta ShopFactory rendszerének 5.8-as változatát, amely mentes ezen problémától.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés