Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyen MMS a magyar Vodafone-nál!

Kütyük

Ingyen MMS a magyar Vodafone-nál!

December 9-től a Vodafone összes ügyfele ingyenesen küldhet MMS-t akár Pannon-os, akár Westeles ismerőseinek is!

2002 december 9-től a Vodafone elindítja az Ericsson MMS technológiáján alapuló teljes körű, kereskedelmi multimédiás üzenetközvetítési szolgáltatását, tekintettel a közelgő karácsonyi ünnepekre és a téli síszezonra, amikor megnő az igény a fotózásra, a kellemes pillanatok megörökítésére. A magyarországi Vodafone mobil-előfizetők telefonjaikon küldhetnek és fogadhatnak képeket, szöveget és hangot tartalmazó multimédiás üzeneteket.

Az Ericsson világelsőként mutatta be az MMS-t – a 2001-es CeBIT-en, majd nem sokra rá a Sony-Ericsson bevezette a világ első MMS-képes, színes kijelzős GPRS telefonját, a T68i-t. 2002. április 19-ikén pedig Magyarországon az Ericsson indította el a világ első kereskedelmi MMS-szolgáltatását.

Az Ericsson 2002 januárjában jelentette be, hogy elnyerte a multimédiás üzenetkezelő szoftver szállítására vonatkozó globális szerződését a Vodafone-csoportnál. A Vodafone az MMS-t kezdetben Németországban, Görögországban, Írországban, Olaszországban, Hollandiában, Portugáliában, Spanyolországban, Svédországban valamint az Egyesült Királyságban indította el. A két vállalat a projekt sikeres bevezetése érdekében nemzetközi csapatot hozott létre.

“Az MMS szolgáltatás bevezetése távközlés-technológiai mérföldkőnek tekinthető. A szolgáltatás beindításához ugyanis az új és meglévő hálózati elemek újszerű együttműködését kellett szakembereinknek megoldaniuk egy rendkívül szerteágazó rendszerintegrációs munka keretében” – mondta Staffan Pehrson, az Ericsson Magyarország vezérigazgatója.

A Vodafone Magyarország összes ügyfele (havidíjas és VitaMax feltöltőkártyás) számára lehetséges, hogy képüzeneteket küldjön és fogadjon MMS-képes mobiltelefon segítségével. A síelők és utazók 17 európai országban örökíthetik meg kedvenc pillanataikat és küldhetik haza élményeiket egy-egy kép segítségével.

A Vodafone-osok, egyedülálló módon a magyar mobilpiacon, a Westel és a Pannon GSM ügyfeleinek is küldhetnek képeket, akik SMS-ben értesülnek arról, hogy hol tudják WAP-on és Interneten a képüzenetüket megnézni.

A Vodafone minden ügyfelének felajánlja a lehetőséget, hogy próbálja ki az új technológiában rejlő lehetőségeket, hiszen kevesen ismerik még a képüzenet-küldést. Az MMS használata a Vodafone hálózaton belül március 1-ig ingyenesen, regisztrációs, havi és forgalmi díj nélkül vehető igénybe. Ezen időszak alatt díjmentesen lehet hálózaton belül üzeneteket küldeni, más mobil hálózatba, illetve külföldi roaming esetén pedig naponta maximum 20 darabot.

Az ingyenes periódus után az MMS küldése számlázásra kerül az SMS-hez hasonlóan, az elküldött üzenetek után üzenetenkénti díjat számít fel a mobilszolgáltató az üzenet méretétől függően.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés