Connect with us

Videoszolgáltatás mobilokon: nézeteltérés a DoCoMo-n belül is

Kütyük

Videoszolgáltatás mobilokon: nézeteltérés a DoCoMo-n belül is

A tervek szerint 2010-re fantasztikus videós élményben lehet része minden mobilosnak a DoCoMo-nál, azonban hogy kell-e ez, kérdéses…

Takeshi Natsuno a Telecom Asia 2002 kiállításon elmondta, „Véleményem szerint sok félreértés adódik a mobilos videózással kapcsolatban. Nagyon sok ember (mondjuk mindenki) igenis akar videoanyaggal ellátott levelet küldeni a másiknak, de a valósághoz hozzátartozik, hogy bizony erre nincs mindig szükség. Valamilyen kombináció lenne a legmegfelelőbb, hiszen némely esetben a szöveges üzenet jobb, néha a hangüzenet felel meg legtökéletesebben”.

Ugyanezek az állítások igazak a tartalomszolgáltatásra is, hiszen ahhoz, hogy az sikeres lehessen, gondosan kell megválogatni, hogy mit milyen formában szeretnénk publikálni. „Mindig is kérem a szolgáltatókat, hogy ne próbáljanak meg minden videó formátumra erőszakolni. Tudniuk kellene, hogy melyik tartalom igényli a képi támogatást, és melyik az, amelyik határozottan nem. Ahhoz, hogy az időjárás-előrejelzést megkapjuk, nem kell videó, elég, ha annyit tudunk: ’Ma esni fog’”.

Amennyiben a felhasználó kap videoanyagot is, minden kéne mellé szöveges információt mellékelni. Azt hozta fel példának, hogy „Amikor megkapunk egy hírt, hogy egy híresség teherbe esett, mindenki látni szeretné őt magát, illetve a hasát. Amennyiben erről kap a felhasználó egy videót, azért biztosan fizetni fog”.

Felhozta azt a problémát is, hogy míg a gyártók a minél hosszabb tartalom leküldhetőségére törekszenek, figyelni kéne arra is, hogy milyen hosszúságú anyagot hajlandó a felhasználó megnézni azon az apró kijelzőn. Ez 1-2 percnél sosem lesz több.

Sokan úgy vélik, hogy Tekeshi téved, hiszen az egyik legnépszerűbb szolgáltatás lesz a videoszolgáltatás mobilon. Egy dologban azonban biztosan egyetértenek: jelen pillanatban egyetlen olyan eszköz sincsen, ami megfelelne az általuk megálmodott céloknak…Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom