Connect with us

Hirdetés

technokrata

Videoszolgáltatás mobilokon: nézeteltérés a DoCoMo-n belül is

Kütyük

Videoszolgáltatás mobilokon: nézeteltérés a DoCoMo-n belül is

A tervek szerint 2010-re fantasztikus videós élményben lehet része minden mobilosnak a DoCoMo-nál, azonban hogy kell-e ez, kérdéses…

Takeshi Natsuno a Telecom Asia 2002 kiállításon elmondta, „Véleményem szerint sok félreértés adódik a mobilos videózással kapcsolatban. Nagyon sok ember (mondjuk mindenki) igenis akar videoanyaggal ellátott levelet küldeni a másiknak, de a valósághoz hozzátartozik, hogy bizony erre nincs mindig szükség. Valamilyen kombináció lenne a legmegfelelőbb, hiszen némely esetben a szöveges üzenet jobb, néha a hangüzenet felel meg legtökéletesebben”.

Ugyanezek az állítások igazak a tartalomszolgáltatásra is, hiszen ahhoz, hogy az sikeres lehessen, gondosan kell megválogatni, hogy mit milyen formában szeretnénk publikálni. „Mindig is kérem a szolgáltatókat, hogy ne próbáljanak meg minden videó formátumra erőszakolni. Tudniuk kellene, hogy melyik tartalom igényli a képi támogatást, és melyik az, amelyik határozottan nem. Ahhoz, hogy az időjárás-előrejelzést megkapjuk, nem kell videó, elég, ha annyit tudunk: ’Ma esni fog’”.

Amennyiben a felhasználó kap videoanyagot is, minden kéne mellé szöveges információt mellékelni. Azt hozta fel példának, hogy „Amikor megkapunk egy hírt, hogy egy híresség teherbe esett, mindenki látni szeretné őt magát, illetve a hasát. Amennyiben erről kap a felhasználó egy videót, azért biztosan fizetni fog”.

Felhozta azt a problémát is, hogy míg a gyártók a minél hosszabb tartalom leküldhetőségére törekszenek, figyelni kéne arra is, hogy milyen hosszúságú anyagot hajlandó a felhasználó megnézni azon az apró kijelzőn. Ez 1-2 percnél sosem lesz több.

Sokan úgy vélik, hogy Tekeshi téved, hiszen az egyik legnépszerűbb szolgáltatás lesz a videoszolgáltatás mobilon. Egy dologban azonban biztosan egyetértenek: jelen pillanatban egyetlen olyan eszköz sincsen, ami megfelelne az általuk megálmodott céloknak…



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés