Connect with us

technokrata

Még nagyobb játékélmény mobilokon

Kütyük

Még nagyobb játékélmény mobilokon

A Sun nemrég bejelentette a mobilos JAVA szabványának (MIDP) 2.0-s verzióját.

A Sun Microsystems nemrég bejelentette a Mobile Information Device Profile (MIDP) 2.0 szabványát, mely kifejezetten a mobiltelefonos világra van kihegyezve. Ezzel párhuzamosan megjelent a béta verziójú J2ME Wireless Toolkit 2.0, mely az alkalmazások fejlesztéséhez lesz nélkülözhetetlen.

A MIDP 2.0-át nem kevesebb, mint 50 mobilkommunikációs cég fejlesztette ki, és már fokozott támogatás található benne a játékokhoz, grafikához, videóhoz, audióhoz, biztonsághoz. Természetesen a szabvány olyan elemeket is tartalmaz, melyek speciálisan illeszkednek a mobiltelefonokhoz, vagy adott esetben a PDA-khoz.

A MIDP-t gyakorlatilag a mobilos JAVA játékok alapjának lehet tekinteni. Az új rendszerre való áttérés a fejlesztők számára is hasznos lehet, hiszen az új standard olyan, kifejezetten játék-specifikus elemeket is tartalmaz, melyek segítségével könnyedén lehet multiplayer játékokat készíteni.

A Sun-tól Alan Brenner elmondta, hogy „A MIDP 2.0 egy nagyon fontos mérföldkő a mobilos világban, mely mind a felhasználóknak, mind a fejlesztőknek többet nyújt. Azok a gyártók, akik biztonságos pont-pont enterprise alkalmazásokban gondolkoznak, szintén jó választás lehet ez a rendszer. A MIDP 2.0 újabb lehetőségeket fog kínálni az egész piacnak, és tovább erősíti majd a JAVA-t, mint mobilos szabványt”.

Már jelen pillanatban is 50 millió JAVA-s mobiltelefont adtak el világszerte, és a legtöbb mobilszolgáltató ilyen vagy olyan formában vagy támogatja, vagy hamarosan támogatni fogja a JAVA ME rendszereket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák