Connect with us

technokrata

A Nokia mindenki előtt

Kütyük

A Nokia mindenki előtt

A Nokia derűlátó: a 40%-os részesedés már szinte biztos.

A Nokia bejelentette, hogy a 2002-es évre a mobiltelefonok eladása megközelíti a 400 milliós darabszámot, míg 2003-as évet a piac még legalább egy 10%-os növekedéssel fogja zárni. A trendet megfigyelve az előfizetők száma a jelenlegi 1,1 milliárdról 2005-re 1,5 milliárdra fog emelkedni, míg az éves telefoncserék aránya a jelenlegi 50%-os értékről még tovább fog emelkedni.

Ma az előfizetők megközelítőleg negyede cseréli le a telefonját évente, míg a teljes cserélődési ciklus megközelítőleg 2,5 éves. Az elmúlt 18 hónapban ez az érték megnőtt, de az utóbbi időszakban stabilizálódni látszik, ami egy biztos piacot jelent az összes gyártónak.

A 2003-as évben a Nokia 50-100 millió színes kijelzős, MMS és JAVA kompatíbilis mobilt fog szállítani a tervek szerint. Ezek közül megközelítőleg 10 millió már a Series 60 Nokia platformot fogja használni. Érdekességképpen, az MMS szolgáltatás már jelenleg is 70 szolgáltatónál vehető igénybe, így már a szolgáltatóknak is szükségük van az MMS-es telefonokra.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle