Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jól keresnek a digitális csövesek: a pár hónap alatt összekoldult 3 millió forint

Kütyük

Jól keresnek a digitális csövesek: a pár hónap alatt összekoldult 3 millió forint

Az Internet átalakítja világunkat – ezzel mindenki tisztában van. Azt azonban nagy valószínűséggel senki sem gondolta volna, hogy megjelennek az első online koldusok is…

A Magyar Hírlap értesülései szerint az Egyesült Államokban egy hölgy úgy volt képes visszafizetni – nem csekély – tartozását, hogy pénzt koldult az Interneten. 20 ezer dolláros hátraléka volt ugyanis, mivel tévéproduceri állása megszűnt, s hiteleit nem tudta megadni. Karyn Bosnak azonban nem esett kétségbe: weboldalt nyitott, ahol közölte az érdeklődőkkel: pár dollárt kér saját maga megsegítésére, cserében pedig tanácsokat ad a pénz megtakarításáról vagy ügyes felhasználásáról.

Nem számolt azonban akkora sikerrel, mint amekkorát elért: az amerikai média ingyenreklámjának is köszönhetően szépen gyűlt a pénz. Pár hónap alatt több mint 13 ezer dollár jött össze – a New York-i Karyn a hiányzó összeget pedig a korábban összevásárolt márkás termékek online aukciókon való értékesítéséből szedte össze.

Természetesen többen követték azóta a 29 éves amerikai hölgy példáját: az értelmes célú kolduláson kívül akadt olyan ember is, aki egyszerűen csak alkoholra kívánta költeni az Interneten ˝előteremtett˝ pénzt. Voltak olyanok is, akik kifejezetten azzal próbálták kinyitni az internetezők pénztárcáját, hogy közölték: a felajánlott összegeket ők bizony értelmetlen dolgokra fogják elkölteni.

Egy kicsit érdemes elgondolkodni azon, hogy egy átlagos magyar fizetés valahol 100-110 ezer forint körül tartózkodik, ám Karyn majdnem 3 és fél milliót szedett össze néhány hónap alatt szinte minimális munkával. A jövő a digitális csöveseké?



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés