Connect with us

Jól keresnek a digitális csövesek: a pár hónap alatt összekoldult 3 millió forint

Kütyük

Jól keresnek a digitális csövesek: a pár hónap alatt összekoldult 3 millió forint

Az Internet átalakítja világunkat – ezzel mindenki tisztában van. Azt azonban nagy valószínűséggel senki sem gondolta volna, hogy megjelennek az első online koldusok is…

A Magyar Hírlap értesülései szerint az Egyesült Államokban egy hölgy úgy volt képes visszafizetni – nem csekély – tartozását, hogy pénzt koldult az Interneten. 20 ezer dolláros hátraléka volt ugyanis, mivel tévéproduceri állása megszűnt, s hiteleit nem tudta megadni. Karyn Bosnak azonban nem esett kétségbe: weboldalt nyitott, ahol közölte az érdeklődőkkel: pár dollárt kér saját maga megsegítésére, cserében pedig tanácsokat ad a pénz megtakarításáról vagy ügyes felhasználásáról.

Nem számolt azonban akkora sikerrel, mint amekkorát elért: az amerikai média ingyenreklámjának is köszönhetően szépen gyűlt a pénz. Pár hónap alatt több mint 13 ezer dollár jött össze – a New York-i Karyn a hiányzó összeget pedig a korábban összevásárolt márkás termékek online aukciókon való értékesítéséből szedte össze.

Természetesen többen követték azóta a 29 éves amerikai hölgy példáját: az értelmes célú kolduláson kívül akadt olyan ember is, aki egyszerűen csak alkoholra kívánta költeni az Interneten ˝előteremtett˝ pénzt. Voltak olyanok is, akik kifejezetten azzal próbálták kinyitni az internetezők pénztárcáját, hogy közölték: a felajánlott összegeket ők bizony értelmetlen dolgokra fogják elkölteni.

Egy kicsit érdemes elgondolkodni azon, hogy egy átlagos magyar fizetés valahol 100-110 ezer forint körül tartózkodik, ám Karyn majdnem 3 és fél milliót szedett össze néhány hónap alatt szinte minimális munkával. A jövő a digitális csöveseké?Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom