Connect with us

technokrata

Egy nagy probléma megoldódni látszik: 3G-ről visszaváltás 2G-re

Kütyük

Egy nagy probléma megoldódni látszik: 3G-ről visszaváltás 2G-re

A Nokiának nemrég sikerült egy élő 3G hívást, a vonal bontása nélkül, egy 2G rendszerre átirányítva folytatni…

A demonstráció keretein belül egy élő 3G WCDMA hálózatban folytatott hívást irányítottak át (handover) egy hagyományos 2G GSM hálózatra (Vodafone Omnitel) Olaszországban. A tesztet egy Nokia 6650-essel végezték az Omnitel meglévő GSM és WCDMA hálózatain. A cég jelen pillanatban az összes GSM rendszerét fejleszti, hogy ilyen, rendszerek közötti átadásra (Intersystem Handovers – ISHOs) is képesek legyenek.

A WCDMA hívások GSM-re történő átadása kulcsfontosságú a WCDMA rendszerek sikeres bevezetéséhez. A 3G-ről 2G-re átadás a 3G rendszerek indulásakor nélkülözhetetlen, hiszen számos esetben szükség lesz rá (rossz lefedettség, hibák, stb.).

Nagy jelentősége van annak, hogy a 3G – 2G átadás egy valós, kereskedelmi 2G rendszert használt, azaz nem egy laboratóriumi tesztről van szó, hanem egy olyan rendszerről, mely sikeresen vizsgázott. Az eredmények azt bizonyítják, hogy elkezdődhetnek a WCDMA fejlesztések, nem kell a kimaradásoktól tartani.

Fontos megjegyezni, hogy a tesztekben csak és kizárólag Nokia eszközök szerepeltek (telefon, 3G rendszer, 2G átjátszók, stb.), azaz még nagyon sok, „gyártók közötti” teszt van hátra…Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle