Connect with us

technokrata

A Nokia szabadalmaztatta a trackball használatát a mobilokban

Kütyük

A Nokia szabadalmaztatta a trackball használatát a mobilokban

„A felhasználói input eszköz magába foglal egy golyót, mely mozgathatóan csatlakozik a tokozáshoz, és legalább egy forgásérzékelő szenzor található a rendszerben…”

A Nokia megkapta az Egyesült Államokban a szabadalmi jogot a trackballra. Az absztrakt, melyet benyújtottak, így szólt: „A felhasználói input eszköz magába foglal egy golyót, mely mozgathatóan csatlakozik a tokozáshoz, és legalább egy forgásérzékelő szenzor szenzor található a rendszerben, mely a golyó mozgását érzékeli. A szenzor része egy görgő, mely a golyó külső felületéhez érintkezik. Az eszköz úgy van felépítve, hogy a golyó mozgása alapján – melyet a felhasználó mozgat – mozgási információkat szolgáltat.”

A fenti leírásból úgy tűnik, hogy a Nokia minden elképzelhető trackball eszközt lefedett a fenti definícióval, azaz nem hagyott sok esélyt a konkurenciának. A cég állítása szerint a négyirányú navigációval a felhasználó egyszerűbben kezelheti a telefonját, sőt, akár a billentyűzetre sem kell pillantania (ezzel növelve a vezetés közbeni biztonságot). A találmány a mellett, hogy elősegíti azt, hogy a felhasználónak csak a kijelzőt kelljen néznie, hozzájárul ahhoz, hogy a billentyűk kevesebb helyet foglaljanak a telefonokon.

Habár a szabadalom nem jelenti azt egyértelműen, hogy a cég egy trackball-os telefonnal álljon elő a közeljövőben (hiszen például eladhatja a találmányt más cégnek), nincs okunk feltételezni, hogy nem fogunk trackball-os Nokia készülékkel találkozni…Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle