Connect with us

Kínát felkérték, hogy ne a saját 3G szabványát telepítse

Kütyük

Kínát felkérték, hogy ne a saját 3G szabványát telepítse

Általános gond, hogy minden szolgáltató másféle 3G rendszert választ. Kína ezt tovább rontaná azzal, hogy egy teljesen saját szabványt telepítene az országban…

Egy EU szóvivő elmondta, hogy Kínának nem kellene egy saját szabványt fejlesztenie és telepítenie, hogy tovább darabolja a már így is két technológiára szakadt 3G világot. Mivel Kína jelen pillanatban a világ legnagyobb mobilpiaca, ezért egy új „szabvány” (TD-SCDMA) használata igencsak nagy probléma lenne.

A felvetés, miszerint minél inkább egy szabványra kéne törekedni, teljesen jogos, hiszen egyfelől ebből a felhasználók nagyon sokat profitálnának, másfelől pedig a rendszerek fejlesztése és telepítése is olcsóbb lenne.

A másik két szabvány, mely jelenleg uralja a 3G piacot, a CDMA2000, mellyel leginkább az Egyesült Államokban találkozhatunk, és a WCDMA, mely mellé Európa tette le a voksát.

Hogy végül melyik cég/szabvány fog nyerni, az csak jövőre derülhet ki, mikor is az állam zöld utat fog engedni a versengő cégeknek…Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom