Connect with us

Hirdetés

technokrata

A kínai mobilpiac virágzó évet tudhat maga mögött, de mi van a jövő évvel?

Kütyük

A kínai mobilpiac virágzó évet tudhat maga mögött, de mi van a jövő évvel?

Az ország idén olyan mértékben növelte a mobil-előfizetői számát, hogy a jövő év sokak számára biztosan csalódást fog okozni…

Feltehetően az idei év volt a legdinamikusabb, ennél mindenkinek csak rosszabbra kell számítani a jövőben, állította Cao Shumin, a Ministry of Information Industry-tól (MII). „A jövő év fejlődési üteme lassabb lesz, mint az idei évé, hiszen a piac egyszerűen nem fejlődhet ebben az ütemben tovább”.

A kínai mobil-előfizetők száma szeptemberről októberre nem kevesebb, mint 2,84 %-al nőtt, így elérte a 195,8 milliós értéket, mellyel gyakorlatilag a világ legnagyobb mobil-piacának tekinthető. Az éves átlag egészen megdöbbentő, hiszen januártól októberig mintegy 5,1 millió csatlakozott átlagosan havonta. Az elmúlt évben a havi átlag 4,96 millió volt.

A drótos előfizetők között már ennyire nem szépek az arányok, hiszen ezen időszak alatt ők 0,97 %-al gyarapodtak, így elérték a 209 milliós határt, míg az Internet előfizetők száma 2 %-al gyarapodott, így 45,9 millió Net felhasználót számoltak.

A trend azt mutatja, hogy a mobil-előfizetők száma a drótos előfizetőkét 2002 végére, de legkésőbb 2003 elején túl fogja szárnyalni, melyet Kína két mobilszolgáltatója, a China Mobile és a China United Telecommunications fog tömöríteni.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés