Connect with us

Hirdetés

technokrata

Japán mobilszolgáltatói együtt vizsgálják a telefonok sugárzásának következményeit

Kütyük

Japán mobilszolgáltatói együtt vizsgálják a telefonok sugárzásának következményeit

A főbb szolgáltatók ezen együttműködés erejéig leteszik a csatabárdot, és megpróbálnak a végére járni: káros, vagy nem káros?

Az együttműködésnek egy célja van: megnyugtatóan megválaszolni a már régóta nyitott kérdést. „Jelen pillanatban nincsen semmilyen tudományos bizonyíték arra, hogy a rádióhullámoknak bármilyen hatásuk lenne az emberi szervezetre, de mi biztosak akarunk lenni abban, hogy a telefonok nem számítanak veszélyforrásnak”, mondta el az NTT DoCoMo szóvivője.

A KDDI, a J-Phone és a Tu-Ka Cellular Tokyo egyetértettek abban, hogy most kivételesen együtt dolgozva a DoCoMo-val, közösen derítsenek fényt a teljes igazságra. A cégek építeni fognak a DoCoMo által végzett vizsgálatokra és elért eredményekre, melyek a rádiósugarak hatását vizsgálták a sejtekre.

A DoCoMo nem bízta a véletlenre a teszteket, így kifejlesztett magának egy rendszert, mely segítségével homogén elektromágneses sugárzást lehet egy adott felületre bocsátani. A sugárzott terület mérete megközelítőleg 30 cm2, mely elegendő arra, hogy egymillió és 100 millió közötti sejtszámot lehessen kitenni a sugárzásnak, szinte tökéletesen azonos feltételek mellett.

A kutatást természetesen még csak induló stádiumban van, és mintegy négy évig fog tartani, míg teljesen elkészül. A teljes anyag természetesen publikus lesz, de csak az után, hogy a négy cég megegyezett egy közös eredményben…



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés