Connect with us

Hirdetés

technokrata

WAP-os mobil fizetés a Westelnél

Kütyük

WAP-os mobil fizetés a Westelnél

A Westel ügyfelei november 25-től Európában az elsők között, Magyarországon elsőként WAP-on keresztül egyetlen kód megadásával vásárolhatnak és a megvásárolt tartalom, szolgáltatás vagy termék ellenértékét havi számlájukkal, illetve egyenlegük feltöltésével fizethetik ki. A legújabb m-commerce megoldás bevezetése további mobil értékesítési lehetőségek előtt nyitja meg az utat.

A Nokia Payment Solution rendszerén alapuló megoldás a biztonság garantálása mellett a jövőben számos tartalom, szolgáltatás vagy termék mobil értékesítésére ad lehetőséget. A vásárlás ellenértékét az ügyfél telefonszámlájának befizetésével, Domino kártya esetén pedig az egyenlegén rendelkezésérére álló összeggel egyenlítheti ki.

A mobil fizetéshez a Westel havidíjas és Domino ügyfelei SMS-ben vagy ügyfélszolgálaton keresztül igényelhetnek PIN kódot, amelyet kizárólag az ügyfél telefonszámához rendelve lehet felhasználni. A PIN kódnak két fontos funkciója van: a tranzakció csak a kód birtokosának akaratával jöhet létre és az ügyfélnek a PIN kód bebillentyűzésével a műveletet jóvá kell hagynia azelőtt, hogy a tényleges egyenlegcsökkenés vagy a számlaterhelés megtörténik. A megoldás tehát az illetéktelen és véletlen vásárlás lehetőségét egyaránt megakadályozza.

A bevezetésre került mobil fizetési rendszer első szolgáltatása az operátorlogók és csengőhangok közvetlenül WAP-ról történő kifizetése és letöltése. A Westel WAP oldalán eddig is népszerű volt a több tízezer operátorlogót és több mint ezer csengőhangot tartalmazó gyűjtemény, azonban a kiválasztott logó vagy dallam megrendeléséhez SMS küldésére és így a WAP használatának megszakítására volt szükség. A legújabb m-commerce megoldással ezentúl a Westel havidíjas és Domino ügyfelei a választott tartalmat azonnal, egy kód megadásával kifizethetik. A műveletet követően az ügyfél a WAP megszakítása nélkül tovább keresgélhet és válogathat, újabb logókat vagy csengőhangokat vásárolhat, majd a WAP-ból kilépve azokat azonnal megtekintheti, meghallgathatja.

A most bevezetett mobil fizetés a jövőben széles körben elterjedhet, hiszen a szolgáltató közel 1,5 millió ügyfele rendelkezik WAP elérésre alkalmas készülékkel és a jelenleg a Westelnél forgalmazott készülékek több mint 90 százaléka alkalmas a WAP használatára. A siker záloga a könnyű kezelhetőség, az átlátható felület, valamint a négyjegyű PIN kódnak köszönhető biztonság. A jelenleg elérhető tartalom folyamatosan bővül, a későbbiekben a moziműsor és a filmelőzetesek megtekintése után akár a mozijegy azonnali, WAP-on keresztüli megvásárlására is lehetőség nyílik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés