Connect with us

technokrata

A dohányzáscsökkentés új módja: mobilozás

Kütyük

A dohányzáscsökkentés új módja: mobilozás

Egy nemrég készült felmérés szerint a mobiltelefonok széleskörű elterjedtsége jótékony hatással van a dohányzás visszaszorításában…

Hogy hol is van az összefüggés? Az elemzők úgy feltételezik, hogy azt az általános problémát küszöbölik ki a telefonok, hogy a dohányosokat zavarja, ha nem tudnak mit kezdeni a kezükkel, azaz nincsen benne éppen a cigaretta. A telefonok jól kitöltik ezt az „űrt”, így kisebb a késztetés a rágyújtásra.

A Duke of Edinburgh Award Scheme felmérése szerint a 15 évesek körében csökkent a dohányzás mértéke, és ezt egyértelműen a mobiltelefonoknak lehet köszönni, állítják.

Az arányok igen megdöbbentőek, hiszen 1996-ban a fiúk 28%-a dohányzott a fent említett csoportból, míg ma nem több, mint 19%-uk gyújt rá. A lányok körében is jelentős csökkenéssel lehet számolni, hiszen az minden harmadik dohányzó lányról, minden negyedikre ritkult.

A fiatalok körében a mobiltelefonok elterjedtsége ma 73%-os, míg 1996-ban ez alig-alig volt mérhető. Úgy tűnik, hogy ma inkább a telefonálásra költjük el a zsebpénzünket, mint a cigarettákra…Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle