Connect with us

technokrata

A Nokia kamerás headsetje: HS-1C

Kütyük

A Nokia kamerás headsetje: HS-1C

Úgy tűnik, a mobilos fényképezők kétféleképpen fognak hódítani: beépített, és külsőleg csatlakoztatható modulként…

A Nokia Camera Headset (HS-1C) a finn cég egyik nagy újítása, melyet az újabb típusú telefonokhoz készített. A modul segítségével fényképeket készíthetünk, majd tárolhatjuk azokat a telefonban. Kisebb hátrány, hogy telefon nélkül nem lehet használni az eszközt.

A fényképezéshez nem kell mást tenni, mint kinyitni (széthúzni) a kamerát, ami által előtűnik a lencse. A készülék a kész állapotot jelzi a felhasználónak, aki egy gombnyomásra megörökítheti a pillanatot. A fénykép a csatlakoztatott telefon memóriájában kerül tárolásra.

A készülék a már megszokott módon, többféle minőségben képes a képeket tárolni. Természetesen ez nem csak a minőségben, hanem a memóriahasználtságban is jelentkezik, hiszen a rosszabb minőséghez elég megközelítőleg 12 KB, míg a jobb minőség 30 KB körüli méretben kerül tárolásra. Természetesen az elkészült képeket MMS üzenetként is elküldhetjük, vagy csak egyszerűen letölthetjük azokat a PC-nkre.

A modul érdekessége, hogy headsetként is működik, hiszen a kamerán található egy mikrofon is, melyet természetesen el lehet távolítani, amennyiben arra nincs szükségünk. Így a karmerát magában is használhatjuk.

A Nokia Camera Headset várhatóan még az 2003 előtt piacra fog kerülni.

Fizikai jellemzők:

Tömeg: 60 g
Méret: 73x29x19 mm
Kábel hossza:
850 mm (Pop-Port és kamera között)
700 mm (kamera és headset között)
Fénykép felbontása: VGA @ 640 x 480 pixel, 24 bit
A jelenleg támogatott telefontípusok:
Nokia 5100
Nokia 6100
Nokia 6610
Nokia 6800
Nokia 7210Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle