Connect with us

technokrata

Akár Harry Potter is kikölcsönözhető a nemrég indult online filmtékában

Kütyük

Akár Harry Potter is kikölcsönözhető a nemrég indult online filmtékában

A videotékák már két évtizede azért léteznek, hogy az emberek a mozinál olcsóbban is megnézhessék (otthonaikban) a filmeket. A boltba való elzarándokolás és a film visszavitele kissé kényelmetlen foglalatosság, pláne egy borongós, esős, hideg őszi napon. Kézenfekvő megoldás, hogy kölcsönözzünk online filmet – erre nemrég óta már (legálisan) is lehetőség van.

Öt nagy amerikai filmstúdió (Metro-Goldwyn-Mayer, Paramount Pictures, Universal Studios, Sony Pictures Digital Entertainment és Warner Bros) egyezséget kötött és egy új szolgáltatást indított, melynek célja hogy a felhasználók online is kölcsönözhessenek filmeket. A Movielink LLC névre keresztelt új cég (mely a kiadók bábáskodásában született meg) mindezt lehetővé teszi, egyelőre sajnos csak az USA-ban.

Már tavaly nyár óta tervezik a Movielink szolgáltatás elindítását, amelynek nagy lökést adott a szélessávú Internet-hozzáférés elterjedése is. Egyébként az akkori bejelentés óta egyre másra szaporodnak a különböző VOD (video-on-demand) szolgáltatások szerte a Világhálón.

Az indulás 170 film ˝kikölcsönzését˝ teszi lehetővé, többek közt olyan címek találhatók meg a virtuális tékában mint az Egy csodálatos elme Russel Crow alakításában vagy például a Harry Potter. Emellett régebbi, mára már klasszikusnak számító darabokkal is rendelkezik a szolgáltatás. A kínálatból kiválasztott film kikölcsönzésének ellenértékét hitelkártyáról egyenlítheti ki a mozizásra vágyó felhasználó, majd letöltheti a tipikusan 500 MB-nyi hosszúságú filmet. Ezt aztán 30 napon keresztül bármikor elkezdheti megnézni, de a lejátszás elindítása után maximum 24 óráig nézhető.

Az 500 MB-os méretből is látszik, hogy nem a legjobb minőségben lehet megnézni a filmeket (amelyeket egyébként a Windows Media Player és a RealPlayer is képes lejátszani), ami azért kérdésessé teszi a szolgáltatás sikerességét. Az is ellene szól, hogy mindössze 24 óráig lehet megnézni, ha egyszer elindítottuk, de végülis a hagyományos videotékákban is többnyire csak egy napig lehet elhozni a kívánt filmet.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle