Connect with us

technokrata

A telefonokban található kamerák felvetették újra a memóriagondokat

Kütyük

A telefonokban található kamerák felvetették újra a memóriagondokat

Szinte az összes digitális kamerához elérhető valamilyen memóriabővítő, így azok akár tetszőleges számú fényképet tudnak tárolni. Úgy tűnik a probléma megoldásra került a mobilok terén is…

A mindenki számára ismert MMC (MultiMediaCard) memóriabővítővel, melyet a legtöbb digitális fényképező fogad, adódik egy „nagy” gond, méghozzá a mérete. A napokban a MultiMediaCard Association elfogadott egy új MMC szabványt, mely méretét tekintve ideális bővítő lehet a kamerás telefonokhoz.

A Reduced Size MultiMediaCard (csökkentett méretű kártya – RS-MMC) elve ugyanaz, mint nagy testvéréé, azonban mérete megközelítőleg csak a fele. Az új adathordozókat több MMCA partner is gyártani fogja, így a piacon nemsokára elérhetők lesznek a 16/32/64 MB-os mini kártyák is. A tervek szerint a kezdeti tárolókapacitást hamar megnövelik, így a megjelenés nem sokkal (2003 vége felé) megkezdik a 128 és 256 MB-os darabok előállítását is. Az RS-MMC-ről azt állítják, hogy olyan mértékig kompatíbilis testesebb barátjával, hogy már a jelenlegi eszközökben is használható, azonban a természetesen arra számítanak, hogy a legnagyobb keresletet a kamerával ellátott mobiltelefonok piaca fogja jelenteni.

A méretek az eddigi 24x32x1,4 mm-ről 24x18x1,4 mm-re csökkentek, ami igen figyelemreméltó zsugorodást jelent. Az új RS-MMC-t a legtöbb mobilgyártó üdvözli, és arra is tervek vannak, hogy a digitális fényképezők által használt formátum megegyezzen a mobilok által használttal, így a két eszköz között könnyen lehet cserélgetni a képeket.

Gennaro Masssa, az EEMS-től elmondta, hogy ők még 1999-ben felvetették az ötlet, miszerint a kártya méretét akár még felezni is lehetne, és miután 2001 augusztusában legyártották az első működő RS-MMC-t, biztosak voltak a dolog sikerében. Most, hogy az MMCA is elfogadta szabványnak, megnyílt a piac az RS-MMC-k előtt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle