Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jövőre a Nokia telefonok túlnyomó többsége támogatni fogja az MMS-t

Kütyük

Jövőre a Nokia telefonok túlnyomó többsége támogatni fogja az MMS-t

Egyre inkább úgy tűnik, hogy mind a gyártók, mind a szolgáltatók az MMS-től várják a megrekedt mobilpiac fellendülését…

A Nokia Mobile Internet Conference-en Jorma Ollila elmondta, hogy a cégnek jelen pillanatban is 15 MMS-t támogató telefonja van forgalomban, azonban jövőre az összes eladott Nokia telefonoknak több mint a fele fogja támogatni a multimédiás üzenetküldést.

Ollila hozzátette: „Jövőre a Nokia, várakozásai szerint, 50-100 millió színes kijelzős, nyitott platformú telefont fog értékesíteni. Ezek közül megközelítőleg 10 millió már az új, 60-as széria szoftverét fogja tartalmazni. A többi a Nokia saját operációs rendszerét fogja futtatni, és természetesen meg fognak felelni az Open Mobile Alliance elvárásainak, azaz támogatják majd az MMS-t, a JAVA-t és a böngészést”.

„A mobil világ a maga több mint 1 milliárd mobilfelhasználójával igencsak nagy felvevőpiacot fog képviselni a szoftver és alkalmazásfejlesztőknek. Az elkövetkezendő hónapokban mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy segítsük a fejlesztőket, így lenyomjuk árainkat és egyszerűbbé tesszük a szoftverek használatát”.

Ollila hangsúlyozta, hogy a mobilkommunikáció jövője csak a nyitottság és az együttműködés jegyében képzelhető el, valamint hogy a piac csak a GSM/EDGE/WCDMA rendszerekre lesz nyitott.

Megközelítőleg egy éve jelentette be a cég, hogy más számára is megvásárolható rendszert fejleszt, a Nokia Series 60 platformot. „A 60-as széria szoftverének sikere magáért beszél. Már most is alkalmazások százai érhetők el a platformra, és a más mobilcégekkel kötött szerződések alapján a piaci részesedése a szoftvernek nem kevesebb, mint 60%-osnak várható”, tett hozzá végezetük Ollila.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés