Connect with us

technokrata

Elkezdődött az olcsó, kamerás telefonok korszaka?

Kütyük

Elkezdődött az olcsó, kamerás telefonok korszaka?

Az O2 tervezi egy egészen olcsó kamerás telefon piacra dobását, igencsak aggasztva ezáltal a konkurenciát…

Az angol Sunday Business újság beszámolt róla, hogy az O2 szolgáltató tervezi egy 100 font (40.000Ft) alatti, kamerás telefon megjelentetését a piacon. „A mi ajánlatunk a Vodafone-étól annyiban tér el, hogy szinte azonos Sharp telefon kínálunk, jóval nyomottabb áron. A célunk a piac meghódítása alulról felfelé”, tette hozzá Angus Mitchell az mmO2-től.

A készüléket biztosan a Sharp fogja szállítani, de hogy pontosan melyik modellről van szó, egyelőre nem tudni. A legvalószínűbb a régebbi, GX-1-es modell, melynek egy beépített, 110 ezer pixeled digitális kamerája van, digitális zoommal felvértezve. A telefon megközelítőleg 80 képet képes tárolni. A kijelzője nem nevezhető aprónak a maga 120×160-as pixeles méretével, mely képes 65.536 színt megjeleníteni. A készülék természetesen polifonikus, 16 szólamú csengőhangokkal jelzi az eseményeket.

A Vodafone az előző héten jelentette be a Sharp GX-10-es modellt, melyet dupla áron, 200 fontért kínál az előfizetőknek. Az, hogy az O2-nek hogyan sikerült ilyen alacsony árat kieszközölni, még nem teljesen tiszta, pontosabban nem lehet tudni, hogy a Sharp-tól sikerült egy alacsony árat kialkudnia, avagy a saját anyagi támogatását emelte meg ezen készülék esetén. Amennyiben a támogatás mértéke nagyobb annak érdekében, hogy a szolgáltató nagyobb piaci részesedést tudhasson magáénak, a többi szolgáltatónak igencsak van miért aggódnia, ha nem követi ugyanezt a trendet.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle