Connect with us

technokrata

Okos mosógépek az IBM-től

Kütyük

Okos mosógépek az IBM-től

A diákok nagy része tudja, milyen unalmas dolog a mosodában üldögélve várni, hogy ruháink tiszták legyenek. Ezen a tarthatatlan állapoton kíván segíteni az IBM és az USA Technologies által kifelesztett rendszer, mely segítségével az Interneten keresztül figyelhetjük, hol tart éppen a mosógép.

Amerikában úgy tűnik nagy problémát jelent a diákok számára a mosodákban történő várakozás – legalábbis ezt mutatta ki egy év elején készült felmérés. Az IBM az USA Technologies-szel karöltve úgy érezte, ezen a problémán segíteni kell. Kifejlesztettek egy rendszert, mely segítségével a mosógépek működése az Interneten követhető, sőt akár át is programozhatjuk őket. A fizetés is az Interneten történik, hitelkártya segítségével. Amennyiben a mosógép végzett, egy e-mailt küld a felhasználónak.

A mosógép projekt keretében az IBM és az USA Technologies 9.000 mosógépet és szárítógépet állít fel amerikai főiskolákon és egyetemeken. Utóbbi cég leginkább a fizetéssel kapcsolatos eljárásokat dolgozta ki. A két cég már több éve dolgozik együtt, többek között a szállodák számára kifejlesztett Internetes szobafoglalási rendszeren.

A szülők és a diákok mellett a szerelők is örvendenek az új technológiának: működési rendellenességek vagy meghibásodás esetén a rendszer automatikusan értesíti a szerelőt, a hiba leírásával együtt, így jóval optimálisabb működés garantálható. Attól sem kell tartani, hogy valamelyik pénzszűkében levő diák feltörné a pénztároló dobozt, hiszen a rendszer kizárólag Internetes fizetést engedélyez, így a készpénzt sem tárolni, sem begyűjteni nem kell.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle