Connect with us

Hirdetés

technokrata

Okos mosógépek az IBM-től

Kütyük

Okos mosógépek az IBM-től

A diákok nagy része tudja, milyen unalmas dolog a mosodában üldögélve várni, hogy ruháink tiszták legyenek. Ezen a tarthatatlan állapoton kíván segíteni az IBM és az USA Technologies által kifelesztett rendszer, mely segítségével az Interneten keresztül figyelhetjük, hol tart éppen a mosógép.

Amerikában úgy tűnik nagy problémát jelent a diákok számára a mosodákban történő várakozás – legalábbis ezt mutatta ki egy év elején készült felmérés. Az IBM az USA Technologies-szel karöltve úgy érezte, ezen a problémán segíteni kell. Kifejlesztettek egy rendszert, mely segítségével a mosógépek működése az Interneten követhető, sőt akár át is programozhatjuk őket. A fizetés is az Interneten történik, hitelkártya segítségével. Amennyiben a mosógép végzett, egy e-mailt küld a felhasználónak.

A mosógép projekt keretében az IBM és az USA Technologies 9.000 mosógépet és szárítógépet állít fel amerikai főiskolákon és egyetemeken. Utóbbi cég leginkább a fizetéssel kapcsolatos eljárásokat dolgozta ki. A két cég már több éve dolgozik együtt, többek között a szállodák számára kifejlesztett Internetes szobafoglalási rendszeren.

A szülők és a diákok mellett a szerelők is örvendenek az új technológiának: működési rendellenességek vagy meghibásodás esetén a rendszer automatikusan értesíti a szerelőt, a hiba leírásával együtt, így jóval optimálisabb működés garantálható. Attól sem kell tartani, hogy valamelyik pénzszűkében levő diák feltörné a pénztároló dobozt, hiszen a rendszer kizárólag Internetes fizetést engedélyez, így a készpénzt sem tárolni, sem begyűjteni nem kell.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés