Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung is megvásárolja a Nokia szoftverét!

Kütyük

A Samsung is megvásárolja a Nokia szoftverét!

A Panasonic után ez a második cég, aki a saját telefonjaiba a Nokia által írt szoftvert tervezi betenni.

A Samsung és a Nokia közötti megállapodás szerint a Nokia 60-as szériájának szoftverét fogja a cég használni a következő generációs okostelefonjaiban. A 60-as széria szoftvere igen figyelemreméltó szoftver-platform a közeljövő okostelefonjaiba, melyet a Nokia forráskód szinten árul más cégeknek is. Fontos megjegyezni, hogy ez a 60-as széria nem keverendő a Nokia 6xxx-es telefonjaiban használt, sokszor problémás, szoftverrel!

A 60-as széria szoftvere olyan speciális funkciókat is támogat, mint például az MMS, Java, WAP/XHTML. Ezt a szoftvert rakták a nagysikerű Nokia 7650-es kamerás telefonra is!

Byung Duck Cho, a Samsung Electornics-tól elmondta, hogy „A 60-as széria szoftvere ideális platformnak tűnik az okostelefonokba. Ez a fajta licenszelési technika, miszerint forráskód szinten lehet megvásárolni a szoftvert, igen sokat segít abban, hogy minél tökéletesebb szoftvert írhassanak a gyártók”.

A 60-as széria szoftvere az egyszerű használhatóság jegyében született, hiszen az egykezes vezérelhetőséget tartották szem előtt. Az újfajta licenszelési technológia sokat fog segíteni a gyártóknak abban, hogy minél hamarabb tudjanak minél jobb szoftverű telefont a piacra dobni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés