Connect with us

technokrata

A Samsung is megvásárolja a Nokia szoftverét!

Kütyük

A Samsung is megvásárolja a Nokia szoftverét!

A Panasonic után ez a második cég, aki a saját telefonjaiba a Nokia által írt szoftvert tervezi betenni.

A Samsung és a Nokia közötti megállapodás szerint a Nokia 60-as szériájának szoftverét fogja a cég használni a következő generációs okostelefonjaiban. A 60-as széria szoftvere igen figyelemreméltó szoftver-platform a közeljövő okostelefonjaiba, melyet a Nokia forráskód szinten árul más cégeknek is. Fontos megjegyezni, hogy ez a 60-as széria nem keverendő a Nokia 6xxx-es telefonjaiban használt, sokszor problémás, szoftverrel!

A 60-as széria szoftvere olyan speciális funkciókat is támogat, mint például az MMS, Java, WAP/XHTML. Ezt a szoftvert rakták a nagysikerű Nokia 7650-es kamerás telefonra is!

Byung Duck Cho, a Samsung Electornics-tól elmondta, hogy „A 60-as széria szoftvere ideális platformnak tűnik az okostelefonokba. Ez a fajta licenszelési technika, miszerint forráskód szinten lehet megvásárolni a szoftvert, igen sokat segít abban, hogy minél tökéletesebb szoftvert írhassanak a gyártók”.

A 60-as széria szoftvere az egyszerű használhatóság jegyében született, hiszen az egykezes vezérelhetőséget tartották szem előtt. Az újfajta licenszelési technológia sokat fog segíteni a gyártóknak abban, hogy minél hamarabb tudjanak minél jobb szoftverű telefont a piacra dobni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle