Connect with us

technokrata

Mobilvilág a ZsebWeben!

Kütyük

Mobilvilág a ZsebWeben!

A közelmúltban a Pannon GSM hálózatán elindított ZsebWeb szolgáltatás, mely segítségével népszerű internetes portálok wapos mobiltelefonokon is olvashatók, több új taggal bővült.

A ZsebWebet üzemeltető hazai Voxline Kft. júniusban indította el a saját fejlesztésű, világszabadalmi technológiáján alapuló szolgáltatást. Ez a technológia lehetőséget nyújt arra, hogy adott weboldalon található szöveges és képes tartalom közönséges mobiltelefonon keresztül elérhetővé váljon. Az ezt kihasználó tartalomszolgáltatási alkalmazások új perspektívát nyitnak mind az internetes tartalomszolgáltatók, mind a mobilszolgáltatók számára.

A technológia első, hazai kereskedelmi alkalmazása a három hónapja indult. Akkor hét internetes portál tartalmát lehetett WAP-on keresztül elérni a segítségével. Azóta a meglévő tartalmak új formát kaptak, így a hírek, cikkek még áttekinthetőbbek lettek a mobiltelefonok kis méretű kijelzőin is.

A formátum kialakításakor döntő szerepet játszott az, hogy a mobilok kijelzőin is minél hamarabb megtalálhatók legyenek a legfrissebb és legfontosabb információk. Jelentősen bővült az elérhető portálok száma is, hiszen jelenleg már 12 webes tartalomszolgáltató érhető el ilyen módon WAP-on.

A hírekre éhes mobilosok elolvashatják az Infostart legfrissebb híreit, böngészhetnek a Hunnia.net számos rovatában, valamint felkereshetik az Index és a Stop! WAP-osított oldalait is. Az informatika rajongói a prog.hu oldalról, vagy a HWSW cikkeiből szerezhetik be a legfrissebb információkat, míg a mobilkommunikáció iránt érdeklődőket a TeleBox és a Mobilvilág oldalai várják. A kínálatban megtalálhatók még a FigyelőNet gazdasági és üzleti hírei, a NőkLapja C@fé és a Habostorta könnyed cikkei, valamint az Auto5 autós-motoros információi.

A szolgáltatást üzemeltető Voxline Kft. A közeljövőben tervezi újabb portálok hozzávételét a listához. A ZsebWeb a PannonW@p oldalán a „Linkgyűjtemény” rovatból érhető el.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle