Connect with us

technokrata

Internetképes multimédiás mobilok: közel a vírusveszély?

Kütyük

Internetképes multimédiás mobilok: közel a vírusveszély?

A Symantec szerint a PDA jellegű telefonok kifejezetten veszélyeztetettek, és erre hamarosan a vírusírók is rájönnek…

A potenciális veszélyt tovább erősíti, hogy a jellemző felhasználói réteg (a fiatal és az idősebb korosztály) nem fordít különösebb gondot a biztonságra, adta hírül az MTI.

A legnagyobb valószínűséggel a férgek illetve a trójai programok terjedésére lehet számítani. A Japán lakosság 78%-a rendelkezik olyan telefonnal, mely alkalmas lehet ilyen jellegű kódok futtatására, és persze állandó Internet-eléréssel rendelkezik.

A Symantec Japan, a Trend Micro, és az amerikai Network Associates már a mobilszolgáltatókkal együttműködve dolgoznak egy esetleges újabb támadás megelőzésén, hiszen 2001-ben a DoCoMo rendszerében már volt egy féreg. A rosszindulatú kód elektronikus üzenet formájában terjedt, és megnyitásakor egy telefonszámot tárcsázott fel. Ezt akkor könnyen sikerült eltávolítani és azóta nem is találkoztak hasonló „kártevővel”, de ez bármikor változhat.

A KDDI Corp, a második legnagyobb japán mobilrendszer, más Internet-szolgáltatók számára is biztosított csatlakozási lehetőséget, de egyelőre még senki nem használja ki az átjárót. Ugyan ez növelheti a vírustámadások veszélyét, a KDDI, saját állítása szerint, már felkészült ezek elhárítására.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle