Connect with us

technokrata

Telefonnal vagdalkozni, és még díj is jár érte?

Kütyük

Telefonnal vagdalkozni, és még díj is jár érte?

Igen, a Mobilhajigáló Világbajnokságon (Mobile Phone Throwing World Championships) a legnagyobb dobás a Nokia 5510-es telefonnal kicsit több volt, mint 66 méter!

A Finnországban megrendezésre került bajnokságon Petri Valta tudta magától legtávolabb helyezni a telefont, legyőzve ezzel 90 ellenfelét.

„Csak arra gondoltam, hogy minél messzebb akarom dobni, és nem esett nehezemre, hiszen nem a saját telefonom volt” mondta Valta miután pontosan 66,72 méterre repítette a testes MP3-kompatibilis darabot (a telefon 134x58x28 mm-es, és igen nehéz, 155 g-ot nyom. Ez átlag másfélszerese egy „hagyományos” telefonnak).

A versenyzőnek minden foglaltjelzést, szakadozó vonalat és lemerülő akkumulátort maga mögött kellett hagynia egy pillanatra, és csak a dobás szögére gondolni.

A 31 éves lapinlahti lakos hónapokig készült a megmérettetésre: minden nap súlyt emelt, és egy finn verziójú baseballt játszott.

Természetesen a versenyre a világ minden pontjáról érkeztek versenyzők, így Albániából, Nagy-Britanniából, Ausztráliából, Németországból, Olaszországból és az Egyesült Államokból. A verseny szervezéséért egy savonlinnai fordítóiroda felelt.

A versenyzők indulhattak a hagyományos dobáson, melyen csak a telefon által megtett távolság számított, illetve a „FreeStyle” kategóriában is. Ez utóbbi esetén a zsűri pontozta a távolságot, stílust, viseletet és józanságot.

A második és harmadik helyezettek rendre 52.29 métert, illetve 54,52 méter értek el.

Valta állítása szerint jövőre a 80 méteres álomhatárt fogja megdönteni. Meglátjuk…Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle