Connect with us

technokrata

UMTS tesztközpont nyílt Saarbrückenben

Kütyük

UMTS tesztközpont nyílt Saarbrückenben

Az első UMTS mobiltelefonok csak jövőre kerülnek piacra, a hálózat és a lehetőségek tesztelése azonban már idén lehetségessé válik. Németországban csütörtökön megnyílt az első tesztközpont, az első antennákat pedig októberben szerelik fel. A központ vezetője az UMTS lehetőségeiről nyilatkozott.

Csütörtökön a német kormány és a Deutsche Telekom egyezményt írt alá egy UMTS tesztközpont létesítésére a saarbrückeni DFKI-ben (német mesterséges intelligencia kutató központ). A projektet 1,6 millió eurós beruházással hozták létre, célja a hamarosan bevezetendő új mobiltelefon-rendszer, az UMTS lehetőségeinek feltérképezése, tesztelése valamint bemutatása.

Prof. Wolfgang Wahlster, a központ vezetője elmondása szerint a DFKI már nemzetközi hírnevet szerzett a mobil Internetes lehetőségek kutatásában, az új projekt pedig lehetőséget teremt a DFKI-nak a megszerzett előny megtartására. Az első UMTS antennát októberben szerelik fel, mellyel 384 Kb/s-os átviteli sebesség biztosítható, azonban laborkörülmények között akár 2 Mbit/s is elérhető.

Wahlster az új technológiáról elmondta: az új UMTS készülékek várhatóan teljesen hanggal vezérelhetők lesznek, az Internet-elérés körülbelül 30-szor gyorsabb lesz egy ISDN kapcsolatnál a mozgóképküldés és letöltés pedig csak másodpercek kérdése lesz.

Az első becslések szerint a jövőre megjelenő készülékek ára egy számítógép ára körül fognak mozogni, azaz 1000-1500 euró között (250.000-350.000 Ft).Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle