Connect with us

technokrata

Ismét működik az ICQ SMS!

Kütyük

Ismét működik az ICQ SMS!

Valószínűleg sok ezer magyar internetező (ICQ-felhasználó) számára örömteli a hír, hogy egy hetes próbaüzem után bővített szolgáltatásokkal ismét elérhető az ICQ SMS-szolgáltatása a magyar mobiltelefon-szolgáltatók hálózatai felé is!

A – magyar mobiltelefon-hálózatba küldött üzenetek számára – több mint fél éve szünetelő szolgáltatás egy hete indult újra kísérleti jelleggel.

Mint ismeretes, az év elején leállított szolgáltatást ICQ-felhasználók tömegei vették igénybe a mobiletelefon-szolgáltatók tarifáihoz képest rendkívül alacsony (vagyis közvetlenül nem létező) ára miatt.

Annak idején – mint azt az ICQ.hu-tól, a magyar ICQ-felhasználókat egyesítő portáltól kapott információ alapján akkor megtudtuk – amiatt állították le átmenetileg (!) az SMS-küldési lehetőséget, mert az ICQ központjában az általa támogatott mobiltelefon-szolgáltatók listáját bővítették. Később, amikor az ˝átmeneti szünet˝ már hónapokra nyúlt, lassan a felhasználók lemondtak az elvesztett szolgáltatásról.

Egy hete azonban minden megváltozott, amikor – ugyancsak az ICQ.hu-tól – megtudtuk, hogy a szolgáltatást próbaüzemben ismét elindították, és az mindhárom magyar mobiltelefon-szolgáltató hálózatában használható. A szolgáltatás annyiban bővült, hogy immár a visszaigazoló üzenetek is rendben megérkeznek.

Hogy az ˝átmeneti szünet˝ miért tartott fél évig, azt egyelőre nem lehet tudni – tény azonban, hogy a szünet hónapjaiban is ott figyeltek a magyar mobiltelefon-szolgáltatók a supported cellular networks között, amelyeknek létszáma mostanra több mint 180-ra rúgott.

A szolgáltatás valamennyi ICQ-kliensen, illetve az ICQLite-on, sőt az ICQ.com weboldaláról is működik – az üzenetek igen rövid idő alatt megérkeznek a címzetthez.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák