Connect with us

technokrata

Európában már több mint 100.000 i-mode előfizető van

Kütyük

Európában már több mint 100.000 i-mode előfizető van

A Hollandiában és Németországban gyűjtött előfizetők száma a KPN Mobile előfizetői táborát növelik.

Hollandiában már több mint 23.000 előfizető van, míg Németországban az E-Plus 77.000-es létszámot lépte át. Az előrejelzések szerint 2003-ra egymillió i-mode előfizetővel lehet számolni.

Az i-mode által kínált szolgáltatások nagyon népszerűek a felhasználók körében, derült ki egy közvéleménykutatásból. Az emberek átlagosan kicsivel több, mint egy kategóriára iratkoznak fel. A legnépszerűbb a „zene és képek”, míg ezt követi a „hírek és időjárás”. Az i-mode e-mail küldő funkcióját is roppant sokan használják, konkrétan 86% Hollandiában.

A tartalomszolgáltató (harmadik) felek már is igen sok „hivatalos” i-mode oldalt tartanak fent. Ez a szám Hollandiában 80 körüli, míg Németországban körülbelül 100 ilyen oldalt látogathatnak az előfizetők. Az (egymástól független) oldalak száma rohamosan nő. Felmérések szerint nem hivatalos oldalból megközelítőleg már 7.000 van a két országban együttvéve.

Az, hogy az i-mode ennyire sikeres Európában is, nem meglepő, hiszen az azon elérhető szolgáltatások egyelőre messze kényelmesebbek, és előrébb tartanak, mint a már mindenhol elérhető 2.5G illetve 3G szolgáltatások.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek