Connect with us

Hirdetés

technokrata

ADSL vidéken: szponzorált Internet-hozzáférés

Kütyük

ADSL vidéken: szponzorált Internet-hozzáférés

A kevésbé sűrűn lakott vidékek mindig is mostohább körülményeknek voltak kitéve, már ami a szélessávú Internet-hozzáférést illeti. Az Egyesül Királyságban azonban egy új megoldással próbálkoznak, melynek révén a kevésbé gazdaságos területeken is ADSL-központok létesülhetnének.

A Nagy Britannia-beli British Telecommunications furcsa módon kívánja megoldani a szélessávú Internet-előfizetések kiterjesztését a kevésbé gazdaságos területeken: szponzorok bevonásával teremtenék elő a pénzt az infrastruktúra létrehozásához és fenntartásához.

Az elsőként ősszel bevezetésre kerülő szolgáltatás minden egyes ADSL-központ kialakításához 7000 fontnyi befektetést igényelne a szponzortól – ebből az összegből 16 fő kiszolgálására alkalmas centrumot lehet kialakítani illetve működtetni. Igaz, ez csak hat hónapnyi üzemeltetésre elegendő, s arról nem érkezett hír, hogy ezután mi történne a központokkal. Vélhetőleg ez nagyban függ a szponzoroktól is.

Az egyes ADSL-központokra szánt összeg ilyen alacsony szinten való tartását egyébként nagyban segíti, hogy nem a helyi telefontársaságok hálózatát fejlesztenék tovább, hanem a British Telecommunications már meglévő gerinchálózatát használnák. Ugyan az így ˝bekapcsolt˝ felhasználók által fizetendő havidíj mértéke egyelőre még nem tisztázott, minden valószínűség szerint közel azonos lesz a sűrűbben lakott területeken élők áltat fizetett öszegekkel.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés