Connect with us

technokrata

A biztonságos MP3-letöltés pénzbe kerül

Kütyük

A biztonságos MP3-letöltés pénzbe kerül

A Kazaa hálózatán az utóbbi időben elszaporodtak a különböző digitális kártevők, ezen folyamat ellen új szolgáltatás vehető igénybe – pénzért.

Mind közül az egyik legismertebb, audió, videó és egyéb állományok cseréjére alkalmas, peer to peer hálózatra alapuló szoftver a Kazaa. A Download.com adatai szerint megjelenése óta eddig 100 milliónyian (!) töltötték le a szoftver, s bármely pillanatban legalább 2 millió felhasználó lóg a hálózaton.

Nem csoda, hogy ekkora mennyiségű file-csere már nagyon szúrja a szemét a kiadóknak, akik nem látnak pénzt a jogdíj-fizetés nélküli másolgatásból. A Napstert hasonló okok miatt záratták be, ám a Kazaa-ra mindeddig nem sikerült ráhúzni a vizes lepedőt. Éppen ezért új fegyverek jelentek meg az illegálisan másolók elleni harcban: vírusos állományok, illetve az elvárt tartalomtól eltérő file-ok kezdtek terjedni az elmúlt hónapokban.

A hibás állományokat már szűrik, azonban a férgek, vírusok elleni harc eddig jobbára az egyénre hárult. Ezen áldatlan állapot megszüntetése érdekében egy új szolgáltatást vezettek be a hálózaton: havonta 5 dollárért igénybe vehető a BullGuard tűzfal és vírusellenes szolgáltatása. A szoftver kipróbálására 20 nap áll rendelkezésre, ezek után kell csak a felhasználónak eldönteni, fizet-e a biztonságosabb MP3-letöltésért.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle