Connect with us

technokrata

Új szolgáltatások a Swisscom-tól

Kütyük

Új szolgáltatások a Swisscom-tól

A Swisscom Mobile bejelentett újdonságai a WAP-on elérhető térkép és úttervező szolgáltatás.

A City Map szolgáltatás a felhasználó jelenlegi környezetét mutatja térképen, természetesen grafikusan. A pozíciót a felhasználó viszonylag pontatlan beméréséből nyeri a rendszer. Ezt azzal ellensúlyozták, hogy mikor a felhasználó lekéri a pozícióját, akkor kap egy szűkített címlistát, melyből (házszám pontossággal) választhat, hogy jelen pillanatban hol van.

Természetesen követték az igényeket, és a telefon típusától függően színesen vagy fekete-fehérben jelenítik meg a térképet.

A Route Planner szolgáltatás arra szolgál, hogy meghatározza a felhasználónak, hogy hogyan juthat el egy pontból egy másikba. Ezt úgy teszi, hogy két tetszőleges pontot megad a WAP-oló, majd a rendszer megmutatja (kívánt nagyításban, lapozással), hogy hogyan tud eljutni a célhelyre attól függően, hogy gyalog vagy autóval szeretne-e közlekedni. A kiinduló pont természetesen választható a jelenleginek, és akkor pont úgy kell definiálni, mint az fentebb olvasható.

A rendszer a mobiltelefon pozícióját a legközelebbi használt átjátszóval határozza meg, mely sűrűn épített területen pár száz méter pontosságot jelent, de nagy nyílt területeken ez több kilométeresre romlik.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek