Connect with us

technokrata

Új szolgáltatások a Swisscom-tól

Kütyük

Új szolgáltatások a Swisscom-tól

A Swisscom Mobile bejelentett újdonságai a WAP-on elérhető térkép és úttervező szolgáltatás.

A City Map szolgáltatás a felhasználó jelenlegi környezetét mutatja térképen, természetesen grafikusan. A pozíciót a felhasználó viszonylag pontatlan beméréséből nyeri a rendszer. Ezt azzal ellensúlyozták, hogy mikor a felhasználó lekéri a pozícióját, akkor kap egy szűkített címlistát, melyből (házszám pontossággal) választhat, hogy jelen pillanatban hol van.

Természetesen követték az igényeket, és a telefon típusától függően színesen vagy fekete-fehérben jelenítik meg a térképet.

A Route Planner szolgáltatás arra szolgál, hogy meghatározza a felhasználónak, hogy hogyan juthat el egy pontból egy másikba. Ezt úgy teszi, hogy két tetszőleges pontot megad a WAP-oló, majd a rendszer megmutatja (kívánt nagyításban, lapozással), hogy hogyan tud eljutni a célhelyre attól függően, hogy gyalog vagy autóval szeretne-e közlekedni. A kiinduló pont természetesen választható a jelenleginek, és akkor pont úgy kell definiálni, mint az fentebb olvasható.

A rendszer a mobiltelefon pozícióját a legközelebbi használt átjátszóval határozza meg, mely sűrűn épített területen pár száz méter pontosságot jelent, de nagy nyílt területeken ez több kilométeresre romlik.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom