Connect with us

technokrata

A Siemens telefonok népszerűek nálunk

Kütyük

A Siemens telefonok népszerűek nálunk

A Siemens Mobile több mint 1 millió mobilkészüléket adott el Magyarországon az idei, tavaly október óta tartó üzleti évben – közölte a Siemens Magyarország csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a Siemens az utóbbi években az erőteljes magyarországi versenyben nemcsak megőrizte, hanem folyamatosan javította pozícióját: míg az 1997-es naptári évben megközelítően 4 százalék, addig tavaly már 35 százalék, az elmúlt 9 hónapban pedig 40 százalék feletti piaci részesedéssel rendelkezett, s így 2002-re piacvezető mobiltelefon márkává vált Magyarországon.

Magyarországon a Siemens Mobile a mobiltelefonokon kívül drótnélküli, úgynevezett cordless telefonokat, GSM modulokat, valamint ezek tartozékait forgalmazza.

A cég mobiltelefon-kínálata jelenleg 6-féle készülékből és mobiltelefonos palmtopból áll.

A Siemens mobiltelefonokat mindhárom hazai GSM szolgáltató forgalmazza.

Világviszonylatban a Siemens Mobile a mobiltelefonos megoldások teljes választékát kínálja, beleértve a mobil készülékeket és infrastruktúrákat, valamint alkalmazásokat.

A 2001-es, tavaly szeptember 30-ával zárult pénzügyi évben a Siemens Mobile a világon 11,3 milliárd euró, mintegy 2.770 milliárd forint árbevételt ért el, s megközelítően 30 ezer főt alkalmazott.

A Siemens Mobile az utóbbi években világszerte egyre erősebb pozíciót vív ki magának a mobiltelefonok piacán, s ma már a 3. legnagyobb mobiltelefon gyártó.

A közlemény szerint az 1 milliomodik mobiltelefonjuk eladása alkalmából a Siemens Mobile 1 millió forintot adományozott a Kritikus Állapotú Gyermekekért Alapítványnak.

Forrás: MTISzólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle