Connect with us

technokrata

Hamarosan új webszabványok születhetnek

Kütyük

Hamarosan új webszabványok születhetnek

Három neves cég – a Microsoft, az IBM és a BEA Systems – összefogásának eredményeként a webszolgáltatások terén új szabványok jelenhetnek meg – ennek bejelentése hétfőre várható.

Három új specifikáció bejelentését tervezi a cégtrió, melyek mind az üzleti célú webszolgáltatások terén hoznak újdonságot.

Az első, melyet Business Process Execution Language for Web Services-nak, azaz Üzleti Folyamatvégrehajtó Nyelv Webszolgáltatásokhoz névre kereszteltek egy olyan programnyelv, mellyel meghatározható, hogyan lehet összekapcsolni egy webszolgáltatást egy, a szokásostól eltérő munkával.

WS-Coordination, azaz webszolgáltatás összehangolás a második specifikáció, mely leírja, hogy egyes webszolgások hogyan hatnak egymásra egy-egy taskon belül. A harmadik pedig WS-Transaction, azaz webszolgáltatás lebonyolítás, amely arról gondoskodik, hogy a tranzakciók mindegyike befejeződjön csoportosan sikeresen vagy sikertelenül.

Ezek felhasználásával több előnyhöz is juthatnak az internetes cégek – például egy utazásokkal foglalkozó website ezen specifikációk segítségével légiforgalmi társaságokhoz, hotelekhez, autókölcsönzőkhöz kapcsolódhatnak, lehetővé téve utasaiknak ezek könnyed igénybevételét. Ráadásul meghatározható például az is, hogy csak abban az esetben kerüljön fizetésre sor, ha a fent említett három szolgáltatás mind elérhető, amennyiben az autókölcsönzés nem vehető igénybe, törlődik a másik két foglalás is – az utas pedig kap(hat) egy másik utazási ajánlatot.

A Business Process Execution Language két nyelvet egyesít: a Microsoft Xlang és az IBM Web Services Flow programozási nyelveit.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle