Connect with us

technokrata

Mégis a kompatibilitás felé haladunk

Kütyük

Mégis a kompatibilitás felé haladunk

Egy nemrég bemutatott demonstráción három teljesen különböző (Nokia 7650, Sony-Ericsson P800, Sendo Z100) telefon küldött egymásnak multimédiás anyagot, sikeresen.

Az, hogy egy képek elküldünk egy másik számítógépre, majd ott megnézik, teljesen triviálisnak tűnik nekünk. Mobil készülékek terén ez sajnos nem így van. Minden gyártó követ egy szabványt, amivel megvalósítja a multimédiás szolgáltatásait (itt NEM az MMS-re gondolunk).

Ez durván annyit jelent, hogy egy Nokia 7650-es egy Nokia 7650-nek biztonsággal tud képet és videókat küldeni, de valószínűleg nem tud más gyártmányú telefonokra.

Az Emblaze nevű cég fejlesztett egy olyan rendszert, mely ezt kiküszöböli. A termék érzékeli, hogy a vevő oldalon milyen készülékkel fogadják a tartalmat, és szükség szerint megfelelő formátumra kódolja azt (például nagyméretű színes képet, szükség esetén, kisebb, fekete-fehér képre).

A tesztben meglévő GPRS hálózatot használtak a szabvány formátumú (JPG, GIF, WBMP, MPEG-4…) üzenetek küldésére, mind letöltési módban (download), mint pedig folyamatos lejátszásra (streaming). A folyam sebessége 9.6 Kbps és 30 Kbps között mozgott.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle