Connect with us

technokrata

Sokan vannak, de még többet fognak küldeni…

Kütyük

Sokan vannak, de még többet fognak küldeni…

Nemrég beszámoltunk a kínai SMS forgalomról, miszerint erre az évre 60 milliárd SMS-el számolnak. Ez 750 millió dolláros forgalmat jelent. 2007-re 17 milliárd dollárt fognak költeni SMS-ekre.

Múlt évhez képest az SMS forgalom Kínában megháromszorozódott. Ez kimutatások szerint nem is kiemelkedő eredmény, hiszen az elkövetkező években ez legalább ilyen ütemben fog folytatódni.

Múlt évben 234 millió dollár vándorolt SMS formájában, míg idén ez 750 millió dollárt tesz majd ki. 2007-re várhatóan 700 millió mobil előfizetővel lehet számolni, akik (várhatóan) 17 milliárd dolláros SMS forgalmat fognak generálni.

Az SMS szolgáltatás nagyon jövedelmező, hiszen a hálózati kapacitást nem jelentősen terheli (kivéve a Karácsonyt, Szilvesztert), de mégis relatív sokat el lehet kérni egy üzenetért. (Hogy hazai példát tekintsünk: a Vodafone Vitamax City SMS ára 30 Ft, míg csúcsidőben is egy perc beszélgetés 54 Ft. Azaz egy SMS áráért fél percig lehet beszélni (30 másodperces számlázás), ami biztosan több hálózati terhelést jelent, mint egyetlen SMS elküldése.)

Mivel Kína „zárt” területnek tekinthető a külföldi szolgáltatóknak, ezért a helyi, illetve japán és koreai szolgáltatók előtt nagyon nagy lehetőségek vannak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle