Connect with us

technokrata

GPRS? WAP? Infra? Nem kell.

Kütyük

GPRS? WAP? Infra? Nem kell.

Kínában is tervezik az eldobható „mobilok” gyártását.

Egyfelől a világ a 3G, MMS, BlueTooth felé halad, másfelől úgy tűnik, egyre visszább lépked. Az Egyesült Államokban pár hónappal ezelőtt bemutatott eldobható mobiltelefon úgy tűnik, megfogta elég sok vállalkozó fantáziáját.

A készülék teljes egészében Kínában lenne előállítva. A gyártását egy kisebb tartománybeli (Zhejiang – 2001 márciusi felmérés szerint 46,77 millió lakos) cég elvállalta.

Úgy vélik, hogy a telefon igen népszerű lehet az öregek, illetve a kisiskolások (kérdéses, hogy nekik kell-e egyáltalán mobiltelefon. De ez inkább filozófiai fejtegetés lenne.) körében, ahol az ár sokkal fontosabb, mint az általa kapható szolgáltatások tárháza.

Az Államokban a HOP-ON árulja ezeket a telefonokat, jelen pillanatban 40 dollárért (körülbelül 10.000 Ft), amiben 60 perc beszélgetést határoztak meg. Úgy tűnik, hogy még sokkal lejjebb is lehet menni az árral, mert a cégnek jelen pillanatban is elbírálás alatt van egy 29 dolláros eldobható telefonja. (A 40 dollár, bár így soknak tűnik, hiszen nálunk annyiért már „tartós” telefont is lehet venni, igen barátságos. Külön előnye, hogy csak le kell akasztani egy áruházi polcról.)

Hogy Kínában mennyiért szándékoznak árulni a telefonokat, egyelőre még nem ismeretes.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek