Connect with us

A Nokia kommunikátorokra elérhető az Acrobat Reader

Kütyük

A Nokia kommunikátorokra elérhető az Acrobat Reader

A Symbian OS alá írt alkalmazást nemsokára ingyenesen le lehet tölteni az Adobe-tól!

A világon számtalan helyen használnak PDF formátumot, de eddig sajnos a roppant szoftveres tárházzal felvértezett Nokia kommunikátorok nem tudták elolvasni a tartalmukat.

Az Adobe által készített szoftver egyelőre még csak béta állapotú (azaz csak a feliratkozott béta tesztelők kaphatják meg), de már jól használható darab. A rendszert ugyan Symbian OS alá írták, de az ajánlás leszűkíti a használati területet a Nokia 9210-es és Nokia 9290-es készülékekre. Ez minden bizonnyal változni fog a közeljövőben.

Az Acrobat Reader for Symbian OS teljen PDF olvasó funkcionalitást (azaz a képek megjelenítése, illetve a jelszavas dokumentumok sem okoznak gondot) biztosít az „okostelefonokon”. A felmerülő problémát, miszerint kicsi a kijelző, széles a dokumentum, természetesen kiküszöbölték. Kétféleképpen lehet egy PDF irományt olvasni: úgy, ahogy az az asztali gépen néz ki (esetleg a struktúrára vagyunk kíváncsiak), illetve a formázott verzióban, azaz a kijelzőre pont ideális méretben rajzolja a rendszer az olvasnivalót.

A legjobb eredményt azokkal a PDF fájlokkal érhetjük el, melyeket Acrobat 5.0, Adobe InDesign 2.0, Adobe FrameMaker 7.0 vagy Adobe PageMaker 7.0 programmal készítettek. Ezek ugyanis már olyan jelzésekkel látják el a dokumentumot, mely az után könnyen átformázható marad a nélkül, hogy minden zavaró helyre kerüljön.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom