Connect with us

technokrata

Spamelő mobilszolgáltató

Kütyük

Spamelő mobilszolgáltató

Többmilliós kártérítés várhat arra a mobilszolgáltatóra, melynek korábban kiküldött, mintegy 1,4 milliónyi e-mailjét spamnek minősíthetik.

Az Egyesült Államokbeli Sprint Communications nevű, mobilkommunikációval foglalkozó szolgáltató ellen szerdán nyújtottak be keresetet, mely a Terry Gilman kontra Sprint Communications nevet kapta.

A per annak okán indult, miszerint a Spring megsértette Utah spamelésre vonatkozó törvényeit. Az államban ugyanis meg van határozva, hogy a kereskedelmi jellegű e-mailek tárgyába kötelező betenni az ADV rövidítést illetve a hirdető cég elérhetőségét és a jövőbeli hasonló üzenetek letiltásának lehetőségét. A felperes szerint mindezek kimaradtak a szolgáltató által küldött levelekből.

Darabonként 10 dollárba is kerülhet egy kéretlen e-mail a törvények szerint, illetve minden egyes olyan nap után, melyben fennáll a spamelés, 25 ezer dolláros bíság megfizetésére is kötelezhető a spamelő. Az USA ezen állama adoptálta először a spamelésre vonatkozó szigorú szabályozást, így könnyen precedens értékű ítélet születhet az esetből.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek