Connect with us

Pressplay: korlátlan zeneletöltés

Kütyük

Pressplay: korlátlan zeneletöltés

Az egyik nagy zenei kiadó, a Pressplay a jelenlegi piaci körülményekhez igazodó, korlátlan letöltést biztosít az általa birtokolt zenékhez (Jennifer Lopez, Eminem stb.).

Az eltelt hónapok azt mutatják, hogy az emberek továbbra sem szeretnek sok pénzt kifizetni kevés dalért, a fizetős zeneletöltést kínáló szolgáltatóknak továbbra sem megy fényesen az üzlet. Ezt ismerte fel a Pressplay, mikor módosította üzleti kontrukcióját a felhasználók észrevételeinek figyelembevételével.

Új előfizetési rendszert hoznak ugyanis létre: ennek lényege, hogy egy egyszeri havi díjért cserébe korlátlan letöltési lehetőséget kapnak a felhasználók. Igaz, ennek mértéke nem éppen alacsony: az egy hónapra fizetendő összeg 15 dollár, azaz éves szinten 180 dollárnak megfelelő összeg (ami, valljuk be, már nem kevés audió CD vásárlása esetén sem).

Michael Goodman, a The Yankee Group elemzőcég munkatársa szerint annak felismerése, hogy a felhasználók többnyire immunisak maradtak a korábbi konstukcióra, vezetett el odáig, hogy a cégnél átgondolták az online zenekereskedelem szabályait. A Sony és a Vivendi Universal által közösen létrehozott társaság korábban megalkotott verziója szerint ugyannyi havi díjért mindössze 50 szám és 500 streaming audió letöltése lett volna elérhető a felhasználók számára – ezt azonban mind az elemzők, mind a leendő előfizetők kritizálták.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom